Снежна буря удари южните щати на САЩ

0
150 000 души останаха без ток рано тази сутрин
150 000 души останаха без ток рано тази сутрин

150 000 души останаха без ток рано тази сутрин

Снежна буря връхлетя вчера Тексас, Луизиана и Мисисипи, след което днес се прехвърли към Алабама и Тенеси, затрупвайки тези щати с дебела снежна покривка, като принуди някои училища и държавни служби да затворят и даде възможност на деца и възрастни да играят навън, предаде "Асошиейтед прес".

Близо 15 сантиметра сняг натрупа в части от Тексас, съобщи снощи националната метеорологична служба в Хюстън. В резултат на снеговалежа имаше мокри пътища и прекъсвания на електрозахранването, но някои семейства се възползваха от случая да се позабавляват в снежното време в райони като Остин и Колидж Стейшън.

Снежната буря се прехвърли към Луизиана и Мисисипи през нощта, а щатската полиция в Луизиана издаде предупреждение да се избягват пътувания.

Повече от 100 000 души в Тексас и над 45 000 в Луизиана останаха без ток рано тази сутрин, според сайта на местната електрическа компания poweroutage.us.

Учебните занятия в някои училища в засегнатите райони бяха прекъснати, отложени или преминаха към дистанционна форма на обучение, съобщават местни медии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари