Смяна на водещите на новините по БНТ

1
Красивита Филипа Огнянова излиза по майчинство, в началото на новата година тя трябва да роди първото си дете
Красивита Филипа Огнянова излиза по майчинство, в началото на новата година тя трябва да роди първото си дете Снимка: БНТ

От днес  централната емисия новини „По света и у нас“ на обществената телевизия ще има нова двойка водещи, съобщават от БНТ

Това са познатите на зрителите Аделина Радева, която отново ще бъде лице в праймтайма на БНТ и ще води вечерната емисия със Спас Кьосев. Досегашната му екранна партньорка Филипа Огнянова е в очакване на първата си рожба и излиза в планирана почивка, за да се подготви за новата си роля на родител.

„Работата е много важна за мен и досега ѝ посвещавах 100% от времето си. Вярвам, че в живота трябва да има баланс и сега е моментът да отделя време за мен и за семейството,“ казва развълнувано Филипа Огнянова.

Самата Аделина има повече от сериозен стаж в екипа на „По света и у нас“. Освен като журналист, репортер и автор на много филми, Радева има опит като водеща на сутрешния блок на БНТ „Денят започва“ (2008-2011) и близо седем години води централната новинарска емисия „По света и у нас“ (2011-2018), заедно с колегата си Георги Любенов. За период от две години води сутрешния блок в друга телевизия, а през пролетта се завърна в БНТ като част от екипа на ежедневното публицистично предаване „Още от деня“, където заедно с Надя Обренетова и Поли Златарева представят първите коментари на горещите теми и актуални събития от деня.

„Всички сме много щастливи за Филипа и ѝ пожелаваме само най-доброто. Тя безспорно ще ни липсва. Като жена напълно я подкрепям и знам, че ѝ предстои едно от най-хубавите неща в живота, много нови отговорности, но и поводи за усмивка и съм сигурна, че с нейната увереност и финес ще се справи повече от чудесно,“ споделя Аделина Радева.

 „Аделина Радева е известна със силното си авторско присъствие. Очакваме, че нейният професионализъм ще допринесе значително да продължим развитието на централната емисия „По света и у нас“, казва Мариела Драголова, директор „Новини и актуални предавания“ в БНТ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Прозяване е начинът, по който тялото ви казва, че ви остава само 10% заряд на батерията.

Харесай Дунавмост във Фейсбук