Смесено обучение в Русенския университет

1
Около тази теза се обединиха членовете на академичната общност
Около тази теза се обединиха членовете на академичната общност

Смесеното обучение – симбиоза между традиционното и дистанционното обучение да бъде „гръбнака“ на  новия образователен модел.

Около тази теза се обединиха членовете на академичната общност на Русенския университет и неговите филиали в  уебинар на тема „Смесеното обучение – основен образователен модел след пандемията“. Темата е разработена в съавторство в доц. д-р Диана Железова от Русенския университет и проф. д-р Румен Трифонов от Технически университет, София.

Лекторът проф. д-р Ангел Смрикаров, който представи новия образователен модел, обърна внимание на предимствата на традиционното и дистанционното обучение и предложи съотношението между тях да бъде различно, съобразено с научното направление и формата на обучение на студентите.

Обучението на студентите,  приключването на академичната година и кандидат – студентската кампания не са поставени под въпрос. Все още пред света няма ясна представа как точно ще започне новата учебна година, но каквито и да бъдат условията, то образованието не може и не трябва да бъде същото като преди пандемията“, каза ректорът на Русенския университет проф. Христо Белоев. Той подчерта, че това е началото на поредица от обсъждания, които целят дискутирането на възможни мерки и подобрения за създаването на новия по-добър модел на образование.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари