Служителите в МВР нa протест: Рискът и отношението са неприемливи

0
Илия Кузманов допълни, че пандемията може да удари сериозно и улицата да остане без служители на реда
Илия Кузманов допълни, че пандемията може да удари сериозно и улицата да остане без служители на реда Видео: Bulgaria ON AIR

От протестна готовност към реални действия. Служителите в системата на МВР започват регионални акции, чрез които продължават борбата за повишение на основните заплати на полицаите

"Нямаме резултат за двете страни от опитите за диалог. Не сме седнали с членове на правителството. Напълно наясно сме, че само в рамките на МВР този въпрос не може да бъде решен". Това каза за "България сутрин" заместник-председателят на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР Илия Кузманов.

По думите му диалогът преди време е бил несъстоятелен.

"Уведомени сме, че в проектожбюджета са предвидени 10%, което за нас е подигравка, защото за други администрации бяха до 30%", допълни той пред Bulgaria ON AIR.

"Нашите колеги дори не могат да си планират вечерта в последните месеци", каза още Илия Кузманов.

Според него проблемът е в Министерския съвет, там направили грешка.

"Положението е нетърпимо. Нещата ще ескалират, един от проблемите може да е и напускането на системата на МВР. Щатът е недостатъчен, не сме достатъчно. Продължителността на работната година се очертава да е 13-14 месеца, а за много колеги единият месец се очертава да не се плати. Тази година един месец за много колеги ще остане некомпенсиран и нещата не вървят към добре", обясни събеседникът.

Илия Кузманов допълни, че пандемията може да удари сериозно и улицата да остане без служители на реда.

"Рискът е неприемлив, както и отношението към нас. Отново се връщаме към мълчаливия протест. Някъде акциите ще са пред МВР-тата. Започваме от Варна на 21 октомври, следват Хасково, Видин, Пловдив и други, докато не почне преговорният процес. Поставили сме си срок до 8 ноември. Ако нямаме резултат, ще има и други форми на протест", допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Докато пеех вчера в стаята, някой счупи с камък прозореца, за да чува по-добре.

Харесай Дунавмост във Фейсбук