Пожарникари и спасители протестираха под прозорците на властта

0

Стотици пожарникари и спасители се събраха днес на протест пред сградата на Министерския съвет в София.

Те настояха да бъдат отделени пари от бюджета, с които да се компенсират изоставащите заплати.

Венцислав Станков, председател на синдикат „Огнеборец“, обобщи исканията им.

Нарастващата главоломно инфлация през последните месеци рефлектира негативно върху покупателните способности на служителите. Заради това трябва в крайна сметка най-малкото да бъде компенсирана тази инфлация. При 63 милиарда лева разходна част в закона за държавния бюджет се съмнявам, че не могат да намерят финансови средства, с който да се регулира този проблем.“, каза той, цитиран от БНР

Освен това от синдикат „Огнеборец“ искат яснота, ако при евентуални реформи в МВР пожарната и телефон 112 бъдат извадени от министерството в отделна агенция . 

"През последните два месеца близо бяха сформирани работни групи, които да дадат предложения и становища относно реформи в МВР. Ние, синдикатите, не бяхме поканени".

Участниците в протеста залепиха декларация на входа на Министерски съвет след като неуспешно се опитаха да я внесат в сградата. След това организираха и шествие по улиците на София до Министерството на финансите и парламента.

Недоволните пожарникари изразиха надежда следващата седмица да бъдат приети от премиера Кирил Петков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Честито да ви е ...!
    Значи, че през 2022 г. ще ги махнат от МВР - пожарникари, спасители (бивши от МИС на Емел Етем) и Тел.112! Ето, затова не са ги предвидили в гласувания вече бюджет - разход! За сега са само тези "оптимизираните" от новото правителство. Нали искате промяната да продължи?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари