Протестна разпродажба правят полицаи и надзиратели пред Министерство на финансите

34
Справка на синдиката в онлайн сайтове за търговия е показала, че цените на единични бройки модели костюми на водещи марки са по-евтини от тези на предлаганите униформи в дирекцията
Справка на синдиката в онлайн сайтове за търговия е показала, че цените на единични бройки модели костюми на водещи марки са по-евтини от тези на предлаганите униформи в дирекцията Снимка: БГНЕС

Протестът на полицаи и надзиратели продължава пред Министерството на финансите. Днес акцията минава под мотото "Сватбени костюми или униформи'", а искането на служителите остава същото - увеличение на трудовите възнаграждения в МВР и Министерство на правосъдието

Тази сутрин палатката на протестиращите полицаи и надзиратели осъмна с два манекена, на които са изложени облекла на служители в ГД "Изпълнение на наказанията", информира БГНЕС. 

Справка на синдиката в онлайн сайтове за търговия е показала, че цените на единични бройки модели костюми на водещи марки са по-евтини от тези на предлаганите униформи в дирекцията. Именно това е причина лагерът на протестиращите днес да се провежда под мотото „Сватбени костюми или униформи“, обясняват от СФСМВР и ССЗБ.

От години работещите в затворите смятат, че цените на дрехите са твърде високи. Охранителите от край време са възмутени и от качеството на платовете, които изсветляват след първото пране. Униформата с всички налични артикули - костюм зимен, костюм летен, пуловер, кубинки, трикотажна блуза, летни обувки и др. надхвърля 1200 лв. при лимит от 600 лв. годишно.

През месец май миналата година, месеци, след като имаше увеличение на годишния лимит от 400 лв. на 600 лв., който се полага на работещите в местата за лишаване от свобода, синдикатът поиска официално становище и данни, които убедително да доказват необходимостта от подобно увеличение, като посочи конкретни примери за увеличението.

Лятна риза с дълъг ръкав тогава поскъпна от 42,60 лв. на 59,34 лв., тениска обикновена от 5,00 лв. на 14.00 лв., трикотажна блуза с пагони от 25,00 лв. на 41.76 лв., летен панталон от 48,00 лв. на 82,80 лв., яке лятно от 115,00 лв. на 161,40 лв., а цената на зимен комплект става от 276,60 на 434,28 лв, при видимо същите дизайн, качество и вложени материали.

С действията си ССЗБ иска да напомни на финансовия министър за обявените от него основни приоритети за спиране течовете и корупцията на всички нива и да покаже как се харчи публичния ресурс - парите на гражданите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    До 1
    Става въпрос за далаверата и корупцията - облажава се онзи, който сключва договорите по Закона за обществените поръчки и как безогледно се краде парата на данъкоплатеца от Държавната хазна през системата на МВР и Министерство на правосъдието, докато Министерството на финансите спят и не им дреме на сайдера.
  • 2
    1
    Русенлия
    И тия не се настаниха на пари и превилегии!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари