Служители на МВР откраднаха цигари за 2 милиона лева?

0
Цигарите са задигнати от склад, в който са били съхранявани като веществени доказателства
Цигарите са задигнати от склад, в който са били съхранявани като веществени доказателства

Трима служители на МВР са обвинени за кражбата на цигари за над 2,3 милиона лева.

Цигарите са задигнати от склад, в който са били съхранявани като веществени доказателства. Специализираното звено “Антикорупция“ към Софийската градска прокуратура ще иска постоянен арест за Емил Христов, Денислав Маринов и Иван Дамянов, съобщиха от държавното обвинение, предаде БНР.

Цигарите - 367 218 кутии  - цигари без бандерол, са били малко повече от половината иззети по досъдебно производство, ръководено от прокуратурата в Плевен през 2009 година. Той е било срещу неизвестен извършител.  Поради неразкриване на извършителя на престъплението то е спряно, а веществените доказателства, останали в складова база на МВР. Именно оттам  - с кола - главно през нощта, те започват да влизат  - с помощта на стълба през капандура във вътрешната част на склада и да изнасят кашони с цигари. После ги продавали в Плевенска област.  Липсата е констатирана през миналия март - при проверка на складовите помещения на МВР

Установено е че металната врата към помещението, в което се съхранявали кутиите с цигари, е заключена с катинар и верига, непокътнат бил и печатът, поставен на вратата. Кашоните и чувалите с цигари от различни марки били подредени по начин, който привидно създавал впечатление, че складът е пълен, но при  внимателен оглед, била открита липсата. Вчера, с разрешение на съдия, следователи от Националното следствие и служители от Дирекция "Вътрешна сигурност“- МВР, са претърсили домовете на тримата полицаи, съобщиха от държавното обвинение, без подробности как то е било открито.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари