Следователят на Митьо Очите бил заплашван

0
Иван Христов отрече твърденията, че е разпъвал чадър над Митьо Очите и поиска да застане на детектор на лъжата
Иван Христов отрече твърденията, че е разпъвал чадър над Митьо Очите и поиска да застане на детектор на лъжата

Следовател Иван Христов, който беше заподозрян в близки връзки с Димитър Желязков – Митьо Очите, твърди, че бил заплашван и че не е бил на заплата при несебърския бос. 

Това разказаха той и съпругата му пред Нова тв.

Христов категорично отрече твърденията, че е разпъвал чадър над Митьо Очите и поиска да застане на детектор на лъжата. В момента той е временно отстранен от длъжност.

Съпругата му притежава бар, а семейството има и хотел. Следователят, наричан човек на Димитър Желязков, твърди, че парите са чисти. Теглил и банков кредит от 100 000 евро, за да го получи.

Христов ипотекирал апартамента си в Бургас, оценен на 144 000 евро. Него пък купил с „парите от Камбоджа”.

Според един от осъдените за атентата срещу Желязков през 2001 г. - Стоян Димитров-Толупа, парите на следователя били с друг произход. При заложената бомба тогава загинаха съпругата на Очите, брат й и бодигард на боса.

„Митьо удари един сак с пари и те ме признаха за виновен”, твърди Толупа от затвора.

Христов категорично отрича. И казва, че не разбира защо е отстранен от длъжност. Не разбирал и обвиненията от главния прокурор Сотир Цацаров, който определи като „недопустим” начина на живот и работа на следователя.

Не искал да говори повече защото семейството му получило заплахи. В заведението на съпругата му идвали „някакви странни елементи, здрави, с голи глави и казват, че трябва да внимаваме много какво говорим”.

Минути преди 21:00 часа на 8 юни при престрелка пред заведението "4you" в центъра на „Слънчев бряг” бяха ранени Митьо Очите и двама негови гардове, а един от охранителите му бе убит. Официалната причина бе спор за паркомясто пред заведението, а неофициалната - от събиране на такса "спокойствие" до разпределяне на наркопазара. Премиерът Бойко Борисов определи случилото се като "махленска свада".

Според главния прокурор Сотир Цацаров обаче не става дума за спор за паркомясто, а за спор за територия, която е източник на солидни доходи от престъпна дейност. На 17 юни стана ясно, че са повдигнати обвинения на още двама - Радослав Димитров и Георги Иванчев. След екшъна бе взето решение за създаване на координационен център в "Слънчев бряг", а полицаи ще проверяват цяло лято влизащите и излизащите коли.

Само за близо две седмици, според полиция и прокуратура, са извършени над 84 разпита, 15 огледа, 10 обиска и 7 изземвания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари