След ОТВОРИ / ЗАТВОРИ: Бизнесът събира и разпуска работници в един ден

0
Според бранша мерките са неефективни - нито за бизнеса, нито за здравето
Според бранша мерките са неефективни - нито за бизнеса, нито за здравето Видео: bTV

Недоволство сред собствениците на магазини. Причината е разнопосочната заповед за отваряне, а след това и за затварянето на големите нехранителни магазини

На 25 март по обед управата на магазин за спортни стоки получава заповедта за подновяване на работния процес. Започва подготовка, а само няколко часа по-късно се оказва, че пак трябва да затворят, предава bTV.

“Това е безпрецедентна ситуация, разиграват ни. Трябваше да реогранизираме абсолютно цялата структура, да върнем хората от домовете си, да преговаряме с наемодатели“, каза Аксиния Баева, Българска ритейл асоциация.

В магазина бил извикан целият персонал от 30 души, за да пренаредят спрямо новите изисквания. А днес те отново са в неплатен отпуск.

Според бранша мерките са неефективни - нито за бизнеса, нито за здравето

„Да се въведе мярка като например 1 клиент на 8-10 квадратни метра. А не като в момента. Пълен абсурд е – пише, че 1 клиент трябва да е на 3 квадратни метра. Ако магазинът е 300 квадратни метра, това означава, че вътре има 100 човека“, обясни Баева.

В същото време Столичният инспекторат започна проверка в работещите магазини. Проверени са 734 обекта. Най-честите нарушения са за маски.

"Носенето на маска трябва да покрива носа и устата, а не да е под брадата. Нарушителите подлежат на санкция и акт в размер 300 лева“, каза Анета Савова, Столичен инспекторат.

А от началото на седмицата са написани 8 акта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари