След 80 години прекъсване във Военния клуб в Русе се проведе благотворителна бална вечер

7

Военен духов оркестър изпълняваше виенски маршове, докато в униформи и бални рокли курсанти танцуваха валс

В съботната вечер на 17 декември 2022 година за първи път в Русе, след 80 години забрава, традициите оживяха. Бъдещи командири на Българската армия, доблестни момчета и момичета, изпълниха с тържественост Военен клуб Русе. Военен духов оркестър изпълняваше виенски маршове, докато в униформи и бални рокли курсанти танцуваха валс, а млади, можещи и знаещи лица на Русе, за които никой не говори, бяха там, за да оставят своя траен отпечатък за добруването на града.

Така СдружениеМисия Градеж“ изтупа от прахта забравената традиция за отдаване на Благотворителни бални вечери във Военен клуб Русе. В рамките на вечерта бяха представени 10 успешни идеи, реализирани от млади русенци, на възраст до 40 години, избрали да останат в родния си град, сбъдвайки тук своя потенциал. Нарекохме ги "Дръзките млади". Така демонстрираме уважение към тях и техния труд, а същевременно даваме пример за подражание на подрастващите.

Занапред Благотворителната бална вечер за промоцията на "Дръзките млади“ ще бъде кулминационното събитие и запазената марка на СдружениеМисия Градеж“, което ежегодно ще се провежда през месец декември в присъствието на „ключовите“ участници в обществения живот на града, за да носи то добавена стойност за икономическия просперитет и благоденствието на Русе и русенци.

Сред имената на припознатите като успешни млади лица на града в първото издание на Благотворителния бал за промоция на „Дръзките млади“ попадат:

- Александър Маринов – земеделски производител, основал със собствени средства пчелна ферма „Буркан с мед“

- Ангел Русев – европейски шампион по вдигане на тежести

- Даниел Петров – земеделски производител и най-големият производител на моркови в Северна България

- Десислава Тодорова – предприемач и основател на MOTORETTA България

- Деян Станков – търговски директор на „Астра Биоплант“

- Зорница Петрова – основател и ръководител на частна „Танцова компания Петрова“

- Момчил и Симеон - създатели на концепцията за здравословно и балансирано хранене в ежедневието FITNESS CHEF

- Никола Илчев – създател на eCommerce Academy

- Николай Димитров – класически и джаз пианист, композитор и професионален нотописец

- Пламен Манев – съосновател на HYPE software

Всеки получи Сертификат за значим принос в областта на своето начинание.

Сдружението "Мисия Градеж" посвещава усилията си на това един ден в Русе да бъдат обособени нови градски центрове, символи на традициите в града за следване на курса на дръзновението, на иновативното, първото и устойчивото. "Ние си мечтаем един ден в Русе вместо да се рушат паметници на културата, да се издигат паметници на личности, символи и образци – на поведение, на мислене, на подражание. Такива, които да мотивират и да събират около себе си млади хора. По този повод благотворителността посвещаваме на каузата за обособяване на културни средища по райони в града, където да се случва култура и да се събират млади хора."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Сексът и град Русе
    Военният министър да каже кой в крайна сметка е платил това частно парти. Как така ще се хаби държавен ресурс за двадесет човека , ще се ползва държавен имот безплатно и ще се прави заявка за "по добро управление" . Военното министерство спонсорира Градеж, а Градеж критикува политическата и общинска власт и се гласи да участва в местните избори. Това е нашата българска действителност отвръщаваща с лицемерието си
  • 3
    3
    Русенец
    Пир по време на чума с чужди пари. Българинов , Вероника , Симеон и Надя след като скандализираха Областната администрация с поведението и арогантността си сега са се вторачили в кметските избори до година . Градеж е без пълнеж . Разнопосочни теми откраднати или преписани неграмотно , грандомански изказвания с клишета и претенции на най обикновенни селски тарикати. До кога русенският културен елит ще търпи тези натрапници и плагиати да се упражняват над историята на града и природните забележителности . Пари, власт и ....... им е истинското лице. Дори това събитие е с користна цел и съсипва представата ни за едни отминало години
  • 5
    2
    Кому бе нужно?
    Хора, и то млади, осакатяват защото нямат 5000 лева за си платят протеза на тазобедрена става и да продължат да плащат данъци и осигуровки, а ние плащаме валсове. Кому бе нужно? Кой точно му се наслади и на каква цена?
  • 7
    1
    Хм
    Освен корумпирани селски свини, нищо друго не се вижда на хоризонта.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари