Борислав Българинов: Сдружението „Мисия Градеж“ няма политически цели

0
То обединява осем души на възраст до 35 години, а председател е бившият областен управител на Русе
То обединява осем души на възраст до 35 години, а председател е бившият областен управител на Русе Видео: Русе Медиа

Бившият областен управител на Русе Борислав Българинов се ангажира с нова кауза – сдружение „Мисия Градеж“, което официално откри офиса си на ул. „Николаевска“ № 79 в Русе

Сдружението обединява осем души на възраст до 35 години, а председател е самият Българинов, информира Русе Медиа.

Идеята за учредяването на „Мисия Градежсдружението е прекъснатата връзка между изпълнителната и местната власти и бизнеса и гражданите. това трябва да бъде развито. Усилията ни са насочени към създаване на силно гражданско общество, защото то може да допринесе за развитие и интегриране на съответните власти“, сподели Българинов. Ще се търси партньорство с различни институции и неправителствени организации.

Мисия Градеж“ ще работи в сферата на образованието, туризма, подобряване икономическите фактори на местно ниво, като идеята е да да не се ограничава само в Русенския регион. „Започнахме един проект, който тепърва ще развиваме – за демографския проблем в малките населени места. Ще направим сравнителен анализ как се развиват малките населени места в Румъния и ще предложим на изпълнителната власт да вземе определените мерки. Трябва да се създаде бизнес среда, да се даде възможност да се развият малките населени места“, каза още председателят на сдружението.

Борислав Българинов отрече предположенията, че целта му е да се върне на политическата сцена чрез „Мисия Градеж“. „Политически цели аз лично нямам. Предлагаха ми да се включа в някои нови политически проекти, но не мисля, че трябва да стимулира политическото номадство от партия в партия. Това за мен не е понятно. Аз съм членувал в една партия и не мисля, че трябва да членувам и в друга. Ще критикуваме, ако има защо, властта – и централната, и местните. Просто мои лични амбиции за момента няма. Ако има, аз ще ги заявя публично“, коментира Българинов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Пунта мара
    Абе, Българинов, видя ли как приключиха делата на Симеон Иванов и Надежда Шанова в съда.Щеше да ги "оправиш", ама цялата ти работа е пунта мара . Забърка се в какви ли не каши докато се правеше на областен управител с "нова визия" и стана за смях в целия град.Пий си ракийката, защитавай си циганите и кокошкарите като обикновенно адвокатче пред съда и не баламосвай хората. По възпитано се дръж, уважавай за да те уважават, а не като някой селски милиционер да фъфлиш злобно как ще промениш града и че всички са малоумници освен Вероника
  • 7
    3
    Ромео и Жулиета
    Виждаме зад Българинов Надежда Шанова, може би щом тя е там, някъде се е свил и Симеон Иванов. Бяха храненици на Нунев, но го предадоха, бяха о Областна администрация , но ги изгониха.Не са ти другари за дълъг път, Българинов, ще те изцапат или продадат, без да им пука . Нали знаеш онази поговорка, че по приятелите му ще го опознаеш Образование - малко чалга и футбол, това им е капацитета
  • 11
    2
    Песнопоец
    Старата песен на "нов" глас. Преоблякъл се Илия пак в тия.
  • 11
    1
    русенец
    И всичката тая простотия кой я финансира и с чии пари? Нещо много ни идват НПО-тата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари