Слави спасява Асен Гаргов

0
Легендарният ни композитор и певец Асен Гаргов е покосен от рак и се бори за живота си
Легендарният ни композитор и певец Асен Гаргов е покосен от рак и се бори за живота си Снимка: btv.bg

Слави Трифонов е една от последните популярни личности, който се включи в кампанията по спасяването живота на композитора Асен Гаргов.

"Според близките на Гаргов му остава една последна надежда да бъде спасен, затова смятам, че е дълг на всеки, който може да помогне, да го направи", споделиха от шоуто, предаде България Днес.

Освен че участва с лични средства, Дългия намерил и друго решение да помогне на колегата си. Той всяка вечер отправя апел от предаването си към зрителите.

"Едно от най-унизителните неща в днешната ни държава е, че човек трябва да се моли, за да се лекува. Също толкова унизително е, че хората, които със своя труд са ни карали да се чувстваме щастливи, са оставени забравени в бедствено финансово и битово положение. Един от тях е Асен Гаргов. Ако можете, помогнете", казва Слави.

В предаването до края на седмицата се очаква и Цветелина Грахич да изпълнява песни на Гаргов и Лили Иванова.

Легендарният ни композитор и певец Асен Гаргов бе покосен от рак и се бори за живота си. Страшната диагноза му бе поставена преди година и половина и след кратка ремисия той отново е на ръба между живота и смъртта. Притиснат от бедност, мъжът, който 16 години дели творчество и постеля с Лили Иванова, не може да си позволи адекватно лечение в чужбина. Затова приятелите му начело с Веселин Тодоров-Кокала алармираха обществеността и откриха дарителска сметка за събиране на пари. "Парите се събират бавно, а при болест като рака всяка минута изгубено време е ценна", каза съпругата на Гаргов - Даниела. Въпреки това тя продължава да се държи и не се отчайва от ситуацията. "Държим се. Надяваме се на чудо", споделя жената на композитора.

Ако искате да помогнете, това е дарителската сметка:

Сдружение Българска музикална асоциация

Юробанк АД

IBAN: BG17 BPBI 7940 1074 9305 01 в лева

банков код: BPBIBGSF

Дарение за Асен Гаргов

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари