Ракът преобърна живота на Ивелина

0
Младата жена е само на 26 години, а се бори с коварното заболяване
Младата жена е само на 26 години, а се бори с коварното заболяване Видео: Канал 3

Онкологичните заболявания - бичът на новото време.

И докато в световен мащаб повечето от тях са лечими, у нас диагнозата рак продължава да е равносилна на смъртно наказание. С какви трудностите се сблъска един онкоболен в България? Помага или пречи държавата? Историята на младо момиче, което се бори със системата и за живота си разказват Мариана Торманова и Таси Асенов в Канал 3.

Ивелина е само на 26 години. Работи като търговски представител излиза с приятели и всеки ден става с усмивка…Защото обича живота. Докато един ден изненадващо не разбира най-тежката диагноза. Ракът преобръща живота ѝ и този на семейството ѝ.

И това е само първата крачка към лечението, която се оказва неуспешна. Едва след месец започва химиотерапията, а сега единственият шанс на момичето е да се лекува в Турция. Само 90 хиляди лева още са нужни, за да спасят живота на Ива. Да ѝ върнат деня, в който преди да заспи няма да си мисли дали ще се събуди отново,… с усмивка на сутринта.Толкова трябват, за да плати процедурите, които ще ѝ бъдат извършени в чуждата страна. Оказва се обаче, че далеч от родината получава по-добро отношение и надежда, която у нас не вижда.

Приятелите на Ива са направили Фейсбук група и благотворителен базар, отново в социалната мрежа – „Да помогнем на Ивето” и базар – „За усмивката на Ивето”. В тях всеки желаещ може да помогне с каквото има.

Според изчисленията на приятелките на Ива ако всеки от членовете на Фейсбук групата дари само по 23 лева, това ще бъде достатъчно, за да се събере остатъка от сумата. 23 лева, които ще върнат щастието на едно младо момиче. Ще ѝ дадат възможността да продължи живота, който обожава и радостта, с която поема всяка нова глътка въздух. За Ива е открита и дарителска сметка, може да я откриете във Фейсбук групата „Да помогнем на Ивето”. Там може да намерите и имената на магазините в цяла София, където има оставени дарителски урни.

ИВЕЛИНА АЛЕКСАНДРОВА ДАЧИНА – BG18RZBB91551039805313

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари