Слънчеви прозорци вещаят края на слънчевите панели на покрива

1
Идеята зад слънчевите прозорци е цели сгради да бъдат трансформирани във вертикални генератори, чието захранване никога не се изчерпва
Идеята зад слънчевите прозорци е цели сгради да бъдат трансформирани във вертикални генератори, чието захранване никога не се изчерпва

Слънцето вероятно е най-добрият източник на възобновяема енергия, а слънчевите панели са инструментите, предназначени да я извличат за всекидневните ни нужди.

Водени от идеята, че слънчевата енергия не се използва в пълния й потенциал, инженери от "Солар Уиндоу" са се устремили към промяна, съобщава сайтът Ред ферит.

Идеята зад слънчевите прозорци е цели сгради да бъдат трансформирани във вертикални генератори, чието захранване никога не се изчерпва. Идеята е доста впечатляваща и може съществено да промени начина, по който генерираме енергия, предаде БТА.

Повечето високи сгради са снабдени със стъклени прозорци. Ако се оборудват със соларни прозорци обаче, въпросните сгради ще могат да се възползват от цялата светлина, отделена от слънцето през деня.

Според инженерите от "Солар Уиндоу" технологията ще превъзхожда 50-кратно представянето на слънчевите панели на покрива, ако се добави към 50-етажна сграда.

Няколко високи сгради в Съединените щати вече са оборудвани със слънчеви прозорци, като се очаква в бъдеще броят им да се увеличи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари