Скоро махат тестовете в училище

3
Асена Сербезова: Тестването на децата в училище скоро ще бъде преустановено
Асена Сербезова: Тестването на децата в училище скоро ще бъде преустановено Снимка: БГНЕС

Тестването на децата в училище скоро ще бъде преустановено

Това обяви здравният министър проф. Асена Сербезова по време на заседанието на парламентарната комисия по здравеопазване, цитирана от Clinica.bg

Редица нарушения по обществените поръчки за тестовете за деца са установени по времето, по което здравен министър бе д-р Стойчо Кацаров, като проф. Сербезова бе изслушана от депутатите по темата.

По този въпрос се води разследване и от страна на спец прокуратурата. Сред нарушенията са липса на подписи и лице за контакт на поканите, членовете на работните групи не са попълвали данни за конфиденциалност, в някои от тях не е имало представител на ИАЛ и др.

При забавяне на доставките при една от процедурите е имало промяна и на неустойките от 0.5 до 5%. Депутатът от ГЕРБ проф. Асен Балтов обърна внимание и на това, че в тези случаи, е имало възможност да се договори цена с една от фирмите от 2.4 лв. за тест, вместо над 3.3 лв., за колкото се купували на практика, кат по този начин държавата е ощетена с милиони. Проф. Сербезова заяви, че при последните поръчки са договорени 30% по-ниски цени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари