Скокът на смъртните случаи в Италия се дължи на обобщаване на данните

0
Властите в страната дадоха пояснение
Властите в страната дадоха пояснение

Вчера италианската Служба за гражданска защита съобщи за 474 случая на починали от Ковид-19 в Италия, като данните бяха получени през последните 24 часа.

Това притесни италианците и международната общност в навечерието на началото на излизане от изолацията в Италия, предвид факта че предния ден, на 1 май, бяха регистрирани 269 смъртни случая от болестта, причинена от новия коронавирус. Поради тази причина властите внесоха известна яснота, пише в. "Република", цитиран от БТА.

От поясненията става ясно, че в периода 1 май-2 май са починали от Ковид-19 в Италия 192 души. Така за първи път се слиза под чертата от 200 жертви за денонощие от 14 март насам. Към тези 192 починали обаче се добавят и данните за жертвите през целия април, които не са починали в болници, а в домовете си и които са били регистрирани едва вчера като починали от Ковид-19. Те са общо 282 и така се стига до оповестените вчера общо 474 нови смъртни случая.

Обичайно обобщените данни за жертвите за изминалия месец, починали извън болници, се съобщават в края на месеца или в началото на следващия месец. 1 май беше официален празник в Италия, ето защо обобщената сводка беше съобщена на 2 май и бе добавена към данните за жертвите за последните 24 часа.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари