„Син Карс Индъстри“ приключи 2022 година на загуба

0
Дружеството започна да произвежда автомобилите, чиято продажба договори през миналата година
Дружеството започна да произвежда автомобилите, чиято продажба договори през миналата година Снимка: „Син Карс Индъстри“

Дружеството започна да произвежда автомобилите, чиято продажба договори през миналата година

Син Карс Индъстри“ АД е приключило 2022 година със загуба в размер на 231 хиляди лева.

Отчетът на дружеството към края на последното тримесечие на миналата година показва, че то е увеличило приходите си, но темпът на ръст на разходите ги изпреварва заради силното увеличение на разходите за материали, информира Investor.bg.

Общият размер на приходите на компанията към края на 2022 г. възлиза на 1,825 млн. лева в сравнение с 1,215 млн. лева към края на 2021 г., като се увеличават с 50,2%. Увеличението в сравнение с 2021 г. се дължи на подновяването на производството и продажбите към външни контрагенти на агрегати, модули и компоненти, както и реализираните продажби на електромобили

По-голямата част от приходите се формират от продажби на продукция – 1,619 млн. лева в сравнение с 352 хил. лева година по-рано, или 4,6 пъти повече.

Същевременно общите разходи на дружеството възлизат на 3,222 млн. лева към края на 2022 г. в сравнение с 1,953 млн. лева към края на 2021 г., или се увеличават с 64,97% на годишна база. Като се приспадне изменението на запасите от продукция и незавършено производство, общите разходи достигат 2,076 млн. лева при 1,419 млн. лева година по-рано.

Най-голям дял от разходите заемат разходите за материали – 2,148 млн. лева при 300 хил. лева година по-рано. Увеличават се и разходите за персонал до 329 хил. лева при 235 хил. лева година по-рано.

Дружеството е започнало да произвежда автомобилите, чиято продажба договори през миналата година. Части и компоненти са били набавяни до края на 2022 г.

През миналата година „Син Карс Индъстри“ опита да увеличи капитала си чрез пазар BEAM на БФБ-София, но не успя да набере заложения минимум средства. Средствата трябваше да бъдат използвани за довършване на базата на дружеството в Русе и изграждане на новата производствена база в Румъния.

Компанията обяви тогава, че ще се преструктурира, ще създаде холдингова структура и ще се листне в Амстердам.

В последната година акциите на „Син Карс Индъстри“ поскъпват с почти 34%.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    хм
    Дрън, дрън, че дрън.....а братята Бобокови какво мислят по въпроса?
  • 16
    4
    123
    И тоя взе да гълта въздух без бащицата
  • 15
    3
    Русенец
    Къде ги продават тези автомобили? Аз не се спирам, пък един не съм видял един по пътищата. Какви холдинги, какви структури...?
  • 17
    2
    Aha
    Няма проблем! Ще хване още някоя държавна поръчка да асфалтира некачествено и ще оправи баланса. Е, в румънско все пак трябва да внимава, защото за корупционни игрички ще го затворят за няколко години поне....
  • 13
    1
    88
    Някак си нормално ми звучи!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари