Симеон Дянков: Вървим към втори служебен кабинет

0
Тези трети избори и поредно управление на служебни министри за бившия вицепремиер е опасна ситуация
Тези трети избори и поредно управление на служебни министри за бившия вицепремиер е опасна ситуация Видео: NOVA

Пренареждане след изборите: Изправена ли е държавата пред патова ситуация?

"Все още вярвам, че служебните министри ще управляват до 2022 година, вървим към едно безвремие, където се очертава втори служебен кабинет", това каза в „Здравей, България” по NOVA Симеон Данков, бивш вицепремиер и министър на финансите.

Той предупреди, че вече няколко важни решения се забавят, Планът за възстановяване и развитие предимно, които ще бъдат взимани и реализирани от второ служебно правителство.

Тези трети избори и поредно управление на служебни министри за бившия вицепремиер е опасна ситуация - едната причина е състоянието на демокрацията, започваме да се притесняваме, че тя не работи добре.

Дянков е убеден, че България не може да си позволи да забавя Плана за възстановяване, а ние сме единствената държава, без Нидерландия, която все още не го е включила в решенията, което означава, че не само тази година няма да получим средства по него, но вероятно и следнащата година.

Той вярва, че би било добре да има редовно правителство, но не вижда как ГЕРБ или другите партии биха подкрепили един, според него, нескопосано и прибързано представен кабинет, въпреки че в него има качествени хора, така че се върви към служебно управление.

За Симеон Дянков това е по-добрия вариант, отколкото да има неизпитани лица на важни длъжности. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Пешо, събуди се, бе! Обедна почивка е!
- Вървете без мен, днес няма да почивам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари