Симеон Дянков: Служебният кабинет вероятно ще работи до 2022 година

0
Дянков допълни, че  смяната на директори на ключови позиции е полезна, за да могат да се открият дефектите и пропуските
Дянков допълни, че смяната на директори на ключови позиции е полезна, за да могат да се открият дефектите и пропуските Снимка: БГНЕС / Архив

"Асен Василев бързо се ориентира в обстановката и е добре, че гледа защо не са събрани предишни данъци. Това е начинът да се запълнят някои от перата в бюджета".

Това каза пред БНР Симеон Дянков, бивш министър на финансите. И посочи, че смяната на директори на ключови позиции е полезна, за да могат да се открият дефектите и пропуските.

По думите му приходите се събират по-добре от заложеното през миналата година, но това е подценено и не е добре при служебен кабинет, защото без възможност за актуализация на бюджета, тези допълнителни приходи не могат да се използват за разходната част.

"Затова е важно данъци, несъбрани през предишни години, сега да се събират, защото те могат да се използват за разходна част".

В предаването "Хоризонт за вас" Дянков коментира темата за Българската банка за развитие. Според него е добре да бъде поставен таван на сумите, които тя може да отпуска като кредити, за да се фокусира помощта ѝ върху малкия бизнес.

Симеон Дянков прогнозира, че този служебен кабинет вероятно ще работи до следващата година:

"Политическата конфигурация е разделна, трудно се правят коалиции. Влизаме и в летен период, когато е по-трудно политически да са правят споразумения. Затова ме радва, че се мисли за по-голяма събираемост, за подкрепа на малкия бизнес, подготвя се излизане към външните пазари".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Обикновен работен ден на ВИК - Русе.
Бригадир се обръща към работниците:
- Засега копайте тук, а аз ще ида да проверя къде трябва...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари