Симеон Дянков: Асен Василев би следвало да си подаде оставката

4
Симеон Дянков: Асен Василев би следвало да си подаде оставката
Симеон Дянков: Асен Василев би следвало да си подаде оставката

Дефицитът ни е по-зле от предишни години, смята финансистът

Докладът на Еврокомисията за готовността на България да влезе в еврозоната ще е негативен”. Такова мнение изрази бившият финансов министър Симеон Дянков. Думите му са по повод очаквания Конвергентен доклад на ЕК и Европейската централна банка, който трябва да бъде публикуван през юни. Тогава ще разберем дали изпълняваме критериите за присъединяване към еврозоната.

Според Дянков намаляването на бюджетния дефицит е заради несправяне на кабинета с инфраструктурни обекти. „Събираемостта на данъците през 2023-та спадна спрямо година по-рано. По-зле сме от предишни години по отношение на дефицита”, заяви Дянков по NOVA.

Той смята, че някои министри, чиито ресори са в икономическата сфера, може да бъдат сменени при ротацията на премиерите.

Като финансов министър Асен Василев би следвало да си подаде оставката, тъй като докладът на ЕК за приемането ни в еврозоната ще е негативен. Но Василев е и политически лидер. Затова мисля, че ще остане в кабинета. Министър Тодор Тагарев също трябва да си отиде”, коментира Дянков. Той оцени положително работата на министрите на транспорта и земеделието - Георги Гвоздейков и Кирил Вътев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    2
    Така ли?!
    Така ли бе, ГЕРБерастки долен наглец?! "Би следвало" ти въобще да не си показваш мутрата по медиите! Защото, нглец ГЕРБерастки, ти си убиецът на българските пенсионери! Точно при твоето министерстване като "баш финансист" на мутрата от Банкя, един милион възрастни хора получаваха 136 лв. пенсия цели 4 години, без стотинка нито за Коаледа, нито за Великден! Да, ама ти и семейството ти се ширехте в огромна вила в Бояна, всички разноски за която плащаше българският народ, плащахме ние! Плащахме ти и тоалетната хартия, с която си бършеше насрания задник! Ясно ли ти е какво би следвало", убиецо на българските пенсионери! Да, убиец си, защото по време на първото престъпно правителство на СИК, в което жалката ти и грозна физиономия се правеше на финансов министър, пет хиляди български пенсионери се самоубиха от глад, недоимък и мизерия! Пет хиляди българи, мерзавецо Дянков!
  • 12
    1
    Читател
    Този с пицата е помислил, че се е самозспрал, че вече е чист като момина сълза и готов да заработи за отечеството. Нито си глух,нито си кьорав за да разбереш,че в тази сложна коалиция,самият Борисов има доверие в Асен Василев като досегашен и бъдещ министър на финансите.Така че, намеренията ти са обречени още на старта.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари