Гробари изнудват близки на починали в София

0
Кои са хората, продаващи златните зъби и дрехите на покойниците?
Кои са хората, продаващи златните зъби и дрехите на покойниците? Видео: NOVA

Кои са хората, продаващи златните зъби и дрехите на покойниците?

В рубриката "По следите" Вероника Димитрова разказва за търговия с гробни места, рекет, изнудвания, твърдения за обрани трупове и заря в Централните софийски гробища. NOVA излъчи запис, на който се искат 3000 лв. за "запазване на гробно място". Но такова понятие в закона не съществува. Екипът на телевизията проверява на място и вижда, че служителите на гробищата са си пуснали заря на метри от опечалените, докато тече погребение.

И още, оказва се, че от всичко се прави бизнес - от телата на починалите се сваля абсолютно всичко – златни накити и зъби, дрехите се свалят преди кремация и се дават в магазини за втора употреба. Абсолютно всичко се продава. Жалбите, които постъпват към администрацията на гробищния парк, биват изхвърлени.

За случая сигнализира Галин Цоков, син на починала. Той показва запис, на който гробарят Борислав Методиев му иска 3000 лв., за да запази гробно място до неговата майка. В противен случай се заканва да извика багер и да го разруши. След като прави видеоматериала, Галин отива при директора на Централните софийски гробища, за да подаде сигнал.

Видимо не беше изненадана, че стават такива неща там. Обясних ѝ, че има хора, които искат пари, аз имам компромати и попитах, ако подам сигнал, тя готова ли е да ги махне. Тя отговори, че много ниска им е била заплатата и те са си намерили начин да изкарват допълнително. Каза ми: „Ако ги изгоним, няма кой да работи”, разказва Цоков.

При пристигането си екипът на телевизията заварва служителите да се забавляват, наблюдавайки заря. Когато Методиев ги забелязва, прави опит да ги нападне, в изключително агресивното си поведение той отрича да е взел парите, но става ясно, че ги е поискал.

Директорката на софийските гробища Яна Паскалева отрича да знае за случая и да е изричала думите, че са ниски заплатите и няма работници. След настояване от страна на медията, директорката вика Методиев и изисква писмени обяснения от него. Паскалева уволнява гробарят и наказва, със забележка колегите му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари