Сигнали за миризма на бакелит в центъра на Русе

3
Бензени има няколко вечери подред, преобладава миризмата на петролни продукти, алармира русенец
Бензени има няколко вечери подред, преобладава миризмата на петролни продукти, алармира русенец

В центъра на Русе осезаемо се усеща бакелит

За това алармираха потребители на групата "За чисти вода и въздух в Русе". Сигналът е от 19:40 часа в четвъртък вечерта. 

Индустриалната химия се усеща и рано сутрин. Всяка сутрин и всяка вече е едно и също поне от месец . "Безброй сигнали и смисъл никакъв", оплакват се русенци. 

"РИОСВ Русе не забелязва, че стойностите на бензен и другите 2 неща (защо органичната химия, с която знаят, че работят русенските фирми, не се следи?), които измерва единствената им станция, разположена в парк в центъра на Русе (!?), рязко се покачват всеки ден нощем и сутрин!?  Няма нужда "Възраждане" да ни изкарва от ЕС - реално в много отношения ние сме си извън него", пише Ивелина Петрова.

Според друг потребител бензени има няколко вечери подред, преобладава миризмата на петролни продукти. 

"Екологията в Русе е пълен фарс", споделиха разочарованието си граждани, чиито сигнали остават отговор, но апелират този геноцид да спре. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    13
    Нова акция
    Събиране на найлонови чували за пълнене на замърсен въздух - инициатор "изтъкнатият еколог" мистър Кесийков, който ще се преименува в мистър Чувалков.
  • 8
    12
    XEWQ
    Всяка сутрин към 5.30 часа и вечер между 21.30 и 22.00 часа ВОНИ!!! ПРЕДЛАГАМ РИОСВ ДА БЪДЕ ЗАКРИТА!!! Няма да плащаме заплати на търтеи! Писна ми да повтарят като папагали,че станциите им не са засекли нищо! СТИГА!!! БАСТА!!!
  • 9
    11
    colibri
    РИОСВ ,че не си върши работата-това е ясно за всеки нормално мислещ русенец. Предполагам, че това е по полтически причини- да не ядосаме нашите западни партньори/Линамар и др./, които изместват неекологичните си призводства в Източна Европа и азиат. страни. Западняците знаят, че срещу пари тук могат да получат всичко, което поискат/за мое съжаление/. Може би трябва да организираме протести/както в соца/-сега има възможност за по-голямо отразяване?! Може би под мотото-"Русе отново иска да диша!".
  • 10
    10
    Експерт
    "стойностите на бензен и другите 2 неща (защо органичната химия, с която знаят, че работят русенските фирми, не се следи?), които измерва единствената им станция, разположена в парк в центъра на Русе (!?), рязко се покачват всеки ден нощем и сутрин!?." Само експертно уточнение: Стойностите на "бензен и другите две неща" се покачват поради факта, че вече започна частично битово отопление на твърди горива, а другия основен източник, на бензен са ДВГ (точно поради тази причина е залегнало неговото измерване в ЕС). Наслушах се на некомпетенти изказвания от "зелени" и бг политици. Нивото им на познание е едно и също. Жалко за БГ.
  • 10
    9
    Winner
    Вчера, дори ЖЕНАТА Ива Митева подаде оставка, ама Ънътоли( ИТН) скатава, щял да оправя екологичните проблеми пак и пак и пак след като ги оправи в РИОСВ!Напомням, заместникът му младия Людмил Христов подаде мигновено оставка,ама тоз си стои и се крие зад евтин пиар и имитиране на някакви дейности...поздравителни адреси, изложби, уж съдействие за организации на чужди събития...бла, бла...е, няма такава държава!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари