РИОСВ - Русе подходи нетрадиционно с "Монтюпе"

0
Директорът инж. Лилия Атанасова използва медиите, за да съобщи на "Монтюпе", че имат да получават акт!
Директорът инж. Лилия Атанасова използва медиите, за да съобщи на "Монтюпе", че имат да получават акт! Снимка: ТОП НОВИНИ

Във връзка с възможност, предоставена от АПК, на пресконференция днес ръководството на РИОСВ - Русе предприе нетрадиционен метод за уведомление на нарушител за съставен административен акт.

Директорът на екологичната инспекция в града инж. Лилия Атанасова използва трибуната на медиите, за да съобщи устно на завод "Монтюпе" за връчване на Акт за неизпълнение на условие в комплексното разрешително, пише Топ Новини.

"Административната мярка е със Заповед №471 от 10.11.2016 г., и нейната разпоредителна част е следната: извеждане от експлоатация на Инсталация за каруселно леене на алуминий - Карусел № 7 и Карусел № 8 чрез пломбирането им и пълно запечатване на Хале 3. В срок до 16.11.2016 компанията трябва да осигури и техническа възможност за принудително спиране на част от иснталацията за каруселно леене, чрез пломбиране на устройствата, а в срок до 25.11.2016 г. да постави плътна преграда на отворите между Хале 2 и Хале 3.

Наложената принудителна административна мярка е до планиране и изпълнение на мерки за привеждане дейността на дружеството в съответствие с условията на комплексното разрешително при изпълнение на приложимите процедури по Закона за опазване на околната среда. На основание на АПК, това да се счита за устно съобщаване на управителя на дружеството, с което заповедта влиза в действие", бяха думите на инж. Атанасова.

Тя коментира, че е прибягнала до този метод за съобщаване след като на 10 ноември не се е явил упълномощен представител на дружеството за да получи документите, а при посещение в завода е било отказано тяхното получаване. 

Тези мерки са предприети след извънредна контролна проверка, извършена на 8 ноември т.г. по сигнал на гражданин за миризма на „изгорял бакелит“.

При обход и последваща проверка на покривната конструкция е установено, че два капака на противопожарните люкове са напълно отворени. Това представлява нерегламентиран източник на емисии от производственото помещение – хале 3.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари