Сигнал срещу кмета на Русе

15

Сигнал до Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество е изпратен срещу кмета на Русе Пламен Стоилов.

"Уважаеми дами и господа представители на медиите, представям на вниманието ви сигнал срещу кмета на Русе Пламен Стоилов, който съм изпратил днес по пощата до комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество", заяви Пламен Минев в писмо, изпратено до медиите.

В сигнала авторът твърди, че градоначалникът се намира в интимни отношения със заместник-кмета на Русе Даниела Шилкова. Двамата пътували заедно на почивка и на остров Тасос в Гърция, пише авторът на сигнала. 

Според автора на сигнала, изпратен до КПКОНПИ при наличие на лични отношения между лица, намиращи се в йерархична зависимост, каквито са кмет и заместник-кмет, е трябвало да бъдат предприети действия за конфликт на интереси.

Подалият сигнала Пламен Минев пише до КПКОНПИ, че връзката на кмета със заместничката му започнала още по време на първия му мандат, а по време на втория вече дори не се и криели. Кметът Стоилов прекарвал почти цялото си работно време в кабинета й. 

Пламен Минев​ пита Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество дали може да установи следното:

- Намират ли се във фактическо съжителство и свързани лица ли са кметът на Русе Пламен Стоилов и заместник-кметът Даниела Шилкова.

- По време на командировките си кметът Стоилов придружаван ли е приоритетно от заместник-кмета Данила Шилкова?

- Били ли са на почивки заедно двамата?

Авторът на сигнала настоява КПКОНПИ да разпита съпругата на кмета, служители на общината, както и съседите на Шилкова.

Припомняме, че конгресът на ГЕРБ вчера реши да бъде създадена Етична комисия, която да разглежда всички жалби и сигнали на гражданите срещу актива на ГЕРБ, срещу кметове, общински съветници и други, заемащи различни постове във властта.

"Не искам да коментирам този сигнал. Завеждам дело срещу господина и ще си търся правата по съдебен ред."

Това заяви кметът на Русе Пламен Стоилов по повод изпратения до КПКОНПИ сигнал от гражданина Пламен Минев, цитиран от агенция ПИК.

"В тази ситуация всеки, който може да плюе и да разпространява невярна информация, трябва да си носи отговорността. Няма какво да коментирам, ще се видим с господина в съда", изригна Стоилов.

На въпрос на агенция ПИК дали отрича всички твърдения в сигнала, кметът на Русе каза: "Естествено. Няма по-голяма наглост от лъжите, които са там. Ясно е защо се прави, защото предстоят местни избори. Изключително гнусно е и нека този, който го е написал, първо ще видим дали стои с името си, да си носи отговорността. В момента подготвям до прокуратурата писмо."

"Завел съм няколко такива дела в момента - по-точно три, които са срещу най-различни клевети, които се разпространяват, защото в момента кметовете станахме средство за упражнение по клевети", добави градоначалникът.

Пламен Стоилов обясни, че определя сигнала като компромат, който цели да го опетни преди местните избори. "То не е само при мен, така е при всички силни кметове на ГЕРБ", отсече той.

"Искам да заявя, че завеждам дела срещу всички, които разпространяват тази информация. Схемата е много проста - един написва една лъжа, а после петима я разпространяват. Няма как някой, който разпространява тези неща, да не си носи отговорността", категоричен е кметът на Русе.

"Завеждам дело срещу всяко издание, в което излезе този сигнал, защото по този начин разпространява невярна информация. Отстоявам си личния интерес, защото ми писна някой да се упражнява на гърба и на името ми. Може да питате какво и колко съм направил за този град. Няма позволя някой да се гаври с това", увери Стоилов.

"Всичко, което е написано там, е абсолютна лъжа. Няма как да търпя такива безобразия", заключи градоначалникът на повторен въпрос на ПИК за отношенията с подчинената му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари