Защо има разминавания в разписанието на градския транспорт в Русе

3
Неработещи табла, пътници по спирките и тролеи, които не идват ... русенска реалност
Неработещи табла, пътници по спирките и тролеи, които не идват ... русенска реалност Снимка: Dunavmost

Публично обявеното разписание на градския транспорт и реалното движение на тролейбуси в Русе се разминават

За това сигнализират възмутени русенци, които напразно са чакали по спирките, информира БНТ.

От Община Русе казаха, че причината за разминаването е заради недостига на шофьори през последните седмици, тъй като е имало много болни с Ковид.

Първата спирка след обръщалото в кв. "Дружба" 3 в Русе. Електронното табло не работи. Йонка Христова обаче е видяла, че тролейбусът, който чака, е там. На следващата спирка обаче нямат визуален контакт с обръщалото и хората не знаят какво да чакат. Напразно чака и Пламен Андреев, само че 24-а линия.

"Вече трети ден не идва по разписание 24-а линия. Просто не минава. Нито закъснява, нито подранява. Закъснявам за работа", споделя Пламен Андреев.

От Община Русе заявиха, че разминаване на информацията не трябва да има. Електронната система се обновява според разписанието на сайта на общината. Освен това за последната година са имали само два подобни сигнала.

"Има такива маршрути, които не се изпълняват в момента поради липса на шофьори в "Общински транспорт", допълни Румен Кръстев, старши инспектор в отдел "Транспорт".

От Общината обясниха още, че информацията се обновява всяка седмица.

"Процесът по изтриване на дадено разписание отнема много малко време, докато обратният процес за възстановяване на разписанието означава всичко да се въвежда отново", каза още Румен Кръстев.

Сега действащата електронна система се оказала тромава и се работи по нейното надграждане. Вече са поставени джипиеси в част от тролейбусите, с които се тества новата система за обратна връзка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    4
    M.F
    И аз много често чакам по спирките,а тролеите не идват.Когато звъня никой не отговаря на телефонното ми обаждане.Как да има шофьори, шефа им ,който отговаря за тях ги избира по дадените пари под масата.А тия които не му дават,ги тормози и ги принуждава да напуснат.
  • 16
    3
    ПП
    А какво става с новата транспортна схема.И тя е пунта Мара, колко ли пари са потрошени и по нея?
  • 15
    2
    Галюн таймс
    И за чий член са тогава тези "системи",табла и една камара народ хранещи се добре покрай цялата дивотия,след като хората пак ще висят в неведение по спирките...ми те си висеха в неведение и без светещи с йероглифи табла и похарчени една камара пари...а сетих се-"ще надгражда" сега(още пара народна)?
  • 14
    1
    Дамм,
    А Стоилов и компания откраднаха едни милиони....Само не знам – защо не гният в затвора?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари