Швеция вече е член на НАТО

2
Правителството на САЩ разпространи официално изявление
Правителството на САЩ разпространи официално изявление Снимка: АП / Denes Erdos

Правителството на САЩ разпространи официално изявление

Швеция днес се присъедини към НАТО, като стана 32-ия член на военния алианс, съобщи правителството на САЩ, цитирано от ДПА, предаде БТА.

Официалното изявление, публикувано от Държавния департамент на САЩ обявява, че днес е влязъл в сила "Протоколът на Организацията на Северноатлантическия договор с Кралство Швеция ".

Членството на скандинавската държава означава, че всички съюзници в НАТО, включително и САЩ, се задължават да защитават страната, ако бъде нападната, както и обратното. Стокхолм освен това допринася към пакта със значимата си военна индустрия, която вече снабдява няколко държави от алианса.

Швеция и Финландия поискаха да се присъединят към НАТО през май 2022 г., след пълномащабната инвазия на Русия в Украйна през февруари същата година. Финландия стана член на алианса през април 2023 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    8
    путлерчо капут!
    Само така, еврогейците имаме силна нужда от новите шведи с ислямистки произход!
  • 1
    7
    до 6
    Ами сравни цивилните жертви от СВО „Шок и Ужас“ и тези от двете години в Украйна и тогава коментирай „трите дни“ на генерал Мили! Колко е развита Русия не знам, ама като гледам как най-развитата част на света не може да осигури джепане за Украйна, кво да мисля?!?
  • 0
    6
    До 5
    Как само във вашите глави, Русия е най развитата икономически страна.Не видяхте ли Безаналоговата Могучая,високо точните оръжия,какво още ви трябва?Нали за 3-4 дена Русия щеше да се справи с Украйна,а минаха две години,за което сте слепи и не коментирате...
  • -2
    5
    Хайде, хайде
    И какво точно се случи? Просто бяха въведени още едни координати в стратегическите ядрени оръжия на Русия ако се стигне до пълномащабна война Русия-НАТО. Не си мислете, че този вариант не е бил разиграван от едни стратези в Кремъл. Руснаците се дънят при производството на уреди за бита, но виж във фундаменталените науки и стратегиите са си хегемони.
  • -2
    4
    Sтанко
    То все някой трябва да му се воюва в усрайна... Няма да се спрат докато не преобърнат европата тия миризливи кравари...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари