Схватка с полиция при опис на апартаменти в Русе

2
Собствениците на жилища в блок „Теодора“ отказаха да допуснат длъжностното лице
Собствениците на жилища в блок „Теодора“ отказаха да допуснат длъжностното лице Видео: БГНЕС

Истински екшън с намесата на полицията се разигра в Русе заради опис на имоти от частен съдебен изпълнител.

Собствениците на жилища в блок „Теодора“ отказаха да допуснат длъжностното лице и се наложи 12 униформени с три патрулки да въвеждат ред, за да не се стигне до повече ексцесии, предаде кореспондентът на БГНЕС в Русе.

Хората от блок „Теодора“ са собственици на имоти, които са им продадени от строителния предприемач Явор Блъсков с ипотечна тежест, без обаче да са били уведомени за това от него или от нотариуса, изповядал сделките.

Когато бизнесменът спира да погасява кредитите си, имотите стават собственост на банката и тя си иска парите обратно чрез обявяването им за публична продан. Частният съдебен изпълнител Иван Хаджииванов обясни днес, че е правил няколко пъти отстъпки и е изчаквал с описите, за да може хората да намерят варианти – да се споразумеят с банката или да купят жилищата си отново.

Това са направили част от собствениците като Росица Георгиева например, чийто син е платил един път 43 000 евро, след което се е наложило да играе на търг и да даде отново 56 000 лв. Това обаче не е решило напълно въпроса, тъй като сега пък Блъсков им иска 9600 лв. наем за времето, когато са ползвали жилището.

Друга част от потърпевшите продължават да търсят правата си чрез различни инстанции. От Окръжна прокуратура са започнали разследване, тъй като се оказва, че върху имотите е била наложена двойна ипотека – първата е изтекла по давност, след което има нова.

„Не може едно и също вземане да бъде учредено с две ипотеки, което банката си позволява да направи“, заяви Нели Неделчева от потърпевшите. Описите на имоти все пак продължават, тъй като съдия-изпълнителят е категоричен, че ще си свърши работата докрай.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари