Щом ГЕРБ и БСП искат хартиени бюлетини, ще има избори

0
Мая Манолова: Нагледали сме се как се мами на избори с хартиените бюлетини
Мая Манолова: Нагледали сме се как се мами на избори с хартиените бюлетини

Нагледали сме се как се мами на избори с хартиените бюлетини

„Оказва се, че няма партия, която да защитава най-уязвимите, дефицитът от социално ориентирана партия и формация в България е огромен и затова Изправи се.Бг ще се превърна в партия „Изправи се България“. Ще я учредим на 1 май и тя ще бъде партията на работещите, пенсионерите, малките производители, майките на деца с увреждания, уязвимите хора“, заяви в Русе Мая Манолова.

Според нея предсрочни избори ще има, след като и ГЕРБ, и БСП поставят на дневен ред като един от най-важните въпроси връщането на хартиените бюлетини.

„Уж социалната партията на Нинова щеше да внесе предложение за намаляване на ДДС и цените, а вместо това внесе предложение за връщане на хартиените бюлетини, и то в един глас с ГЕРБ. Нагледали сме се как се мами на избори с хартиените бюлетини. Това ли е най-важното – подкрепата за уязвимите групи българи или хартиените бюлетини“, каза още Манолова.

Мая Манолова дойде в Русе за дело, свързано с индексациите на пенсиите. Тя защитава безплатно пенсионерите, като отчита, че има общо над 100 изготвени жалби от Изправи се.БГ. Надява се административните съдилища да съобразят волята на законодателя – че не е правилно да не се включват годините от 2017 до 2019 г. в индексирането на пенсиите. Ако има пробив по някое от тези дела, ще стане ясно, че НОИ е ощетило пенсионери с преизчисляването на пенсиите, каза тя.

Некоректно и цинично е властта да се опитва да спести 30 млн. лв от пенсионерите, коментира Манолова. В конкретния случай от Русе пенсията на жената, чиито права защитава, би била с 23 лв. по-висока.

Мая Манолова отправи призив към социалния министър хората с увреждания и трудно подвижните се да си получат добавката от 70 лв. по домовете, както си получават пенсиите, а не да им се налага да ходят на място в пощите и да чакат по опашки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари