Щети в сградата на Руското консулство в Русе установи комисия

5
Вътре са изтръгнати врати, батерии на мивки, кухненското оборудване, твърди архитект Венцислав Илиев
Вътре са изтръгнати врати, батерии на мивки, кухненското оборудване, твърди архитект Венцислав Илиев Снимка: Снимка: Google

Вътре са изтръгнати врати, батерии на мивки, кухненското оборудване, твърди архитект Венцислав Илиев

Щети на имуществото при напускането на руските дипломати е установила специална комисия при извършения във вторник оглед на консулството в Русе.

Сградата, в която се е помещавала дипломатическата мисия на Руската федерация в дунавския град, е необитаема от края на юни 2022 година. Тя е изключително атрактивно място в града, с просторна градина и двуетажна постройка за административни и жилищни нужди. Имотът е частна общинска собственост и от 1985 година насам в бюджета на града са влизали наеми, съобщава БНР.

Според архитект Венцислав Илиев, автор на проекта на сградата, при напускането си от Русе дипломатите са изтръгвали вратите на стаите с касите, батериите на мивките, леглата, мебелите, кухненското оборудване.

След опустошителното изнасяне на наемателите ще е нужен ремонт и общинските съветници да решат какво ще е новото предназначение на тази сграда.

Предложението на автора архитект Илиев е: "Това е една сграда, която трябва да си остане общинска. Може да стане приемна на Общината. То си е направо като хотел".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    33
    ЯК-38/141 до очевидец на...
    Вярно казваш,грешка няма.Да си бяха мълчали че срамът е голям.Я отгатнете кой е от първите посетители на консулството? Той защо мълчи? Тая работа си е нашенска чиста и свежа не подменена по български.Я да се разприказват общинарите,бастун ли са глътнали? Разисква се постъпка,а не политика.Сигурно са кацнали със вертикално излитащият ЯК-38 и са закачали врати и кранчета и фиу.у..у.....у.....у........за Москва.Хеее..е.... Я общинарите осрани да се разприказват всичко знаят,а мълчат.Тез чалъми,"почистване" ги знаем от времето на бай Митьо.Чистят и после продават,издават на скрап или се инсталира в някоя вила или къща.Селяци крадливи.
  • 3
    32
    и това
    след година и половина ли?!? Айде де! Ами ако така случайно Митрофанова извади някой приемо-предавателен протокол от юни-юли 2022-ра?!? А иск за щети ще има ли?!? Май не, щото след година и половина я камилата, я камиларя?!?
  • 10
    31
    Ставри
    Явно се готвят да го харижат на някого от техните. За това плачат, че тъне в разруха с една счупена врата и една мивка.
  • 3
    30
    Fen
    ИДИТЕ НА Х@Й АТЛАНТИКИ , ВАШ ТИТАНИК УТОНЕТ СКОРО !
  • 8
    29
    Пеевски
    Уфф, май трябва да измисля по умни опорки, тия нещо не хванаха дикиш, пък и троловете ни са по тъпи и от Кирчо Харварда...май ще режа надниците, да се научат!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари