Пенчо Милков свиква заседание на Обществения съвет по икономически въпроси

1
На заседанието ще бъдат дискутирани важни за Русе въпроси
На заседанието ще бъдат дискутирани важни за Русе въпроси Снимка: Dunavmost

На заседанието ще бъдат дискутирани важни за Русе въпроси

Кметът Пенчо Милков свиква заседание на Обществения съвет по икономически въпроси (ОСИВ) към Община Русе, като на него са поканени представители на бизнеса, търговски камари, академични среди, браншови и други граждански организации. То ще се проведе на 24 януари (сряда) от 16:00 часа в Зала 1 в сградата на местната администрация.

В дневния ред на заседанието е предвидено да бъдат дискутирани редица въпроси и предложения - бъдещето на сградата, в която до средата на 2022 г. се помещаваше Генералното консулство на Руската Федерация; възможността за партньорство между бизнеса и местната власт във връзка с предстояща покана по Програма за развитие на регионите (ПРР) за Интегрирани териториални инвестиции (ИТИ концепции); запознаване на членовете на Съвета с одобрените за финансиране от държавата до този момент проекти, както и тези, за които Община Русе предстои да кандидатства.

На срещата ще бъдат обсъдени и потенциални идеи и възможности за развитие на Русе и общината от страна на местния бизнес. Ще бъде представен проектът „Проектиране и изграждане на анаеробна инсталация за разделно събрани биоразградими отпадъци на РСУО Русе“ и начините за стимулиране на местния бизнес за правилното изхвърляне на битов разградим отпадък. Предвидено е да бъдат разгледани и обсъдени определени акценти от Проектобюджет 2024 г. на Община Русе, както и възможността за провеждане на годишно събитие за връчване на награди на отличили се бизнес организации в тяхната сфера.

Инициативата за създаването на ОСИВ е на кмета Пенчо Милков. Основната цел на експертно-консултативния орган е да подпомага местната власт и местното самоуправление при формиране на позиции, поемане на инициативи за развитие и провеждане на общинската политика по икономически въпроси.

От обществения съвет се очаква да предоставя становища по актуални проблеми на икономическото развитие, както и да отправя предложения към Община Русе за политики и мерки при планиране и реализация на дейности за постигане на устойчив икономически растеж. Правилникът му предвижда участие на неговите членове в обществени обсъждания, генериране на идеи относно цялостното развитие на общината, както и даване на предложения относно подготовката, изпълнението и мониторинга на Плана за интегрирано развитие на Община Русе (ПИРО). Участниците в Съвета ще могат да организират провеждането на обсъждания по внесени от граждани и юридически лица предложения и препоръки, както и да споделят и популяризират добри практики в областта на икономическото развитие и насърчаване на инвестициите.

Съветът има право да прави предложения за организиране на местни референдуми и да насърчава публично-частното партньорство между местната власт и бизнеса на територията на община Русе при планиране и реализация на дейности с цел постигане на устойчив икономически растеж.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Пънчо Миризливков
    Каня хората да ми дават идеи как да направя нови проекти от които да цоцам комисионни като с тир паркинга. И без това това ще ми е последен мандат, поне да крада както разпрана еколожка от общината. Нова изгора ще си намеря и за нея пари ми трябват, че старата вече не ме кефи.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари