Ще строят мултифункционален комплекс в курорта „Св. св. Константин и Елена“

2
Туристическият и конгресен център ще бъде на терен, който е собственост на Министерството на здравеопазването
Туристическият и конгресен център ще бъде на терен, който е собственост на Министерството на здравеопазването Снимка: Dunavmost

Това решиха общинските съветници във Варна

Общинските съветници във Варна подкрепиха на своето заседание днес идеята на общинската администрация за изграждане на туристически и конгресен център в курортния комплекс „Св. св. Константин и Елена“. Подходящият за реализацията на проекта терен, който е малко над 9 декара, е собственост на Министерството на здравеопазването. Съветниците решиха Общината да поиска да придобие безвъзмездно имота, а върху него да бъде изграден мултифункционален комплекс, като финансирането да се търси по европейски програми.

Общинският съвет одобри и откриването на процедура за отдаване на концесия на спирките за градския транспорт във Варна. Новите концесионери ще трябва да изградят нови модерни съоръжения на най-натоварените места в града и да поддържат вече съществуващите заслони. На концесия ще бъдат отдадени 364 спирки, разпределени в три пакета. На част от тях бъдещите инвеститори ще имат право да разположат търговски обекти – павилиони и вендинг машини, информира БТА.

Съветниците приеха общината да обяви обществена поръчка за ремонт на тръбопровода за отпадъчни води под дъното на Варненското езеро. Стойността на строителните дейности е около 24 милиона лева, а договорите за обекта ще бъдат сключени след осигуряване на финансиране. Съветниците възложиха на кмета да поиска нужните средства като целеви от централния бюджет.

Община Варна ще продължи да плаща на Агенция „Пътна инфраструктура“ за поддръжката на пътищата без винетки край града, решиха още съветниците. Седем участъка от републиканската мрежа около Варна остават освободени от винетни такси, но администрацията превежда ежегодно средства на държавната агенция, като сумата е 337 830 лева годишно.

Съветниците дадоха съгласие Общината да поеме краткосрочен дълг за ремонта на филиала на Театрално-музикалния продуцентски център в града. Необходимата сума от над 2,3 милиона лева ще бъде осигурена от фонд „ФЛАГ“. Средствата ще бъдат възстановени във варненския бюджет от управляващия орган на оперативна програма „Региони в растеж“, по която е финансиран проектът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари