Ще се радваме на пролетни температури в Русе

1
През почивните дни в Русе ще бъде предимно облачно, но максималната температура ще достигне 18°
През почивните дни в Русе ще бъде предимно облачно, но максималната температура ще достигне 18° Снимка: Facebook / Бонка Ангелова

През почивните дни в Русе ще бъде предимно облачно, но максималната температура ще достигне 18°

Утре вятърът ще се усили и ще бъде умерен, в Северна България - силен от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, над североизточните райони - по-често значителна, но ще е почти без валежи. Дневните температури още малко ще се повишат и максималните ще са между 15° и 20°, в Русе - около 18°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В Русе през уикенда времето ще е с почти пролетни температури. В събота ще духа слаб вятър, който ще се усили в неделя. Ще бъде предимно облачно, но топло за сезона.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна по северното крайбрежие, но ще е без валежи. Ще духа умерен западен вятър, в северните райони ще е временно силен. Максималните температури ще са 15 - 17°, температурата на морската вода е 5-6°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, по-значителна над Стара планина, но ще е почти и без валежи. Там и северозападният вятър ще е силен, докато в масивите на юг ще е до умерен. Максималната температура на 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 3°.

В неделя ще има разкъсана средна и висока облачност, вятърът ще отслабне, ще е до умерен от запад-югозапад. Минималните температури ще са между 2° и 7°, а максималните - между 17° и 22°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари