Ще пристане ли Петър Москов на ГЕРБ?

0
Тъжно ми е, защото това го правят комунистите, зави Москов по повод изключването му от ДСБ
Тъжно ми е, защото това го правят комунистите, зави Москов по повод изключването му от ДСБ Снимка: БГНЕС

Изключването от партийни ръководства е практика още от Великата октомврийска революция – това е същия манталитет.

Тъжно ми е, защото това го правят комунистите. Но от друга страна, моето семейство има традиции да не се харесва заради различното си мнение.

Това заяви пред БНТ здравният министър в оставка Петър Москов по повод изключването му от ДСБ и отстраняването му от поста зам.-председател на партията.

Дълбоко съм убеден, че в следващия парламент има две възможности. Едната е да се повтори досегашната конфигурация, другата е нещо около БСП и ДПС, което за мен ще е пагубно за държавата, допълни Москов.

15 болници в столицата са обявили ремонт точно в празничните дни, заради който нямало да работят. Желая им хубави празници на колегите, но е ясно, че ще ходят на ски, разкри Москов. В началото не януари лекарите от тези болници ще дойдат в студиото ви и ще кажат, че Касата не им плаща, а пък те са на ски.

Истината е, че няколко болници работят нон стоп по празниците – „Пирогов“, ИСУЛ, ВМА и ще продължат да го правят, явно нещо са по-глупави, допълни Москов.

247 млн. лв. има повече в бюджета на НЗОК за догодина и те няма да отидат ей така в пясъка, категоричен е министър Москов.

Тежко болни пациенти ще могат да се лекуват с модерни апарати от следващата година, за разлика от преди, когато търсеха помощ в чужбина.  За първи път няма недостиг на направления, което беше често срещан проблем. Това са добри стъпки и продължаването в тази посока е задължително, допълни Москов.

Клиничната пътека е алгоритъм за качество – ако има нещо, от което хората страдат, това е че заради количествени съображения се влошава качеството, каза още министърът в оставка. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари