Ще правят ново кръгово кръстовище на булевард "Фердинанд"

2
По булевард „Придунавски“ ще се движи градски транспорт
По булевард „Придунавски“ ще се движи градски транспорт

Спортни площадки, зелена зона за отдих и различни атракции ще бъдат изградени на крайбрежната ивица от улица „Мостова“ до бившия ЛВЗ. Това предвижда новият подробен устройствен план, който ще бъде обсъден на предстоящата общинска сесия на 23 април.

Ново кръгово кръстовище да бъде изградено на пресечката на булевардите „Фердинанд“ и „Придунавски“, пред „дълбокия път“.

От там до улица „Мостова“ ще има пешеходна алея покрай реката. По реконструираното трасе на булевард „Придунавски“ ще се движи градски транспорт, който ще има спирки около улиците „Батак“ и „Любен Каравелов“. В пешеходната зона към булевард „Придунавски“ ще има асансьор за хора с увреждания.

Ще бъдат изградени паркинги за 88 автомобила до Музея на транспорта, а под тенискортовете - за 75. Между улица „Мостова“ и помпената станция ще има задънена улица и 62 места за паркиране.

Нова улица ще бъде построена от улица „Мостова“, която ще се включва в булевард „Тутракан“. Пресичането на жп линията ще става на два охраняеми жп прелеза.

Източник: Арена Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари