Експерт от Световната банка наблюдава разкопките на кея

0
Пламен Стоилов не пропусна да се похвали, че бил привлякъл инвестиции за 200 милиона евро
Пламен Стоилов не пропусна да се похвали, че бил привлякъл инвестиции за 200 милиона евро

Днес Пламен Стоилов, заедно със своите лакеи, разходиха представител на Световната банка като панаирджийска мечка из разкопките в Русе.

Кметът не пропусна да се похвали, че бил привлякъл инвестиции за 200 милиона евро. Само не разбрахме как точно ги е привлякъл, но за усвояването сме сигурни, че "всичко е точно".

Днес кметът Пламен Стоилов, заедно със зам.-кмета по европейско развитие д-р Страхил Карапчански, зам.-кмета по комунални дейности г-жа Наталия Кръстева и секретаря на Община Русе г-н Димитър Генков, проведоха работна среща с новоназначения постоянен представител на Световната банка г-н Фабрицио Дзарконе, придружен от експерти в различни области.

Г-н Стоилов запозна гостите с инвестиционния профил на Общината, с трансграничния мастърплан за развитие на регион Русе - Гюргево, с потенциала на единственото в страната общинско летище, както и с проектите, които се изпълняват с европейско финансиране.

„За осем години привлякохме инвестиции в размер на 200 милиона евро, като амбициите ни са насочени към утвърждаване на прогресиращото развитие на града и обръщането му с лице към река Дунав“, сподели г-н Стоилов. Г-н Дзарконе от своя страна заяви, че е изключително впечатлен от темповете на развитие на град Русе, като заяви готовност Световната банка да подкрепи реализирането на значими за града и региона проекти.

След срещата делегацията, заедно с д-р Карапчански, посети булевард „Придунавски“, от където наблюдава напредъка по изпълнението на три значими проекта, които ще преобразят кея и ще го превърнат в по-достъпно, модерно и функционално място с голям потенциал. Заместник-кметът им представи дейностите, които включват изграждането на нова кейова стена, обособяване на нови места за кораби, изцяло преобразяване на крайбрежната ивица и рехабилитация на булеварда.

Световната банка провежда т.нар. публични консултации, които предшестват приемането на рамковите документи за партньорство със страната - Стратегията за партньорство с България беше приета през 2016 г. и Русе беше един от градовете, където бяха проведени консултации. Тази година предстои редовния преглед на Стратегията и затова отново експерти посетиха крайдунавския град. Целта на визитата е да се научат кои са онези фактори, които отключват икономическото развитие на града и региона

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари