"Шоуто на Бойко" рестартира с гръм

0
Борисов избухна на пресконференция със серия небивалици
Борисов избухна на пресконференция със серия небивалици

Борисов избухна на пресконференция със серия небивалици

Осмият ден от предизборната кампания за парламентарния вот на 11 юли донесе раздвижване.

"Шоуто на Бойко Борисов" рестартира с гръм, след като бившият премиер зрелищно прекъсна скучна пресконференция на съпартийците си Тома Биков, Деница Сачева, Томислав Дончев и Костадин Ангелов, пише вестник Сега.

Тъкмо позадрямалите журналисти се чудеха каква е целта на срещата с тях, когато в залата с гръм и трясък влезе лидерът на ГЕРБ - и демонстрира познататата си добра форма с приказки на едро, откровени небивалици, гримаси, свойски изрази и грубиянски подмятания. За двадесетина минути потокът му на мисълта успя да обхване целия "конспект" - разгроми политическите врагове за ваксинирането, Северна Македония, кадруването, язовирите, подготовката на вота, обвиненията към него самия, плана за възстановяване, уволнението на Тодор Кантарджиев, джипката... Ожали и демокрацията. Нито дума не пророни обаче за санкциите по закона "Магнитски", които хвърлиха огромно петно върху България заради неговото управление.

Случайно или не, избухването на Борисов дойде, след като социолозите започнаха да отреждат водещо място на "Има такъв народ" в анкетите си. А напоследък бившият премиер бе попритихнал. Така "Шоуто на Бойко" влезе в предизборна схватка с "Шоуто на Слави".

Няколко пъти в монолога си лидерът на ГЕРБ нападна журналистите - къде били разследващите от тях, защо задавали избирателно въпроси, как така спестявали гафовете на служебната власт.

Тези думи са изумителни с наглостта си, защото точно по времето на Борисов бе ликвидирана журналистиката. Той лично отгледа "мисирки", които блажено търчат край него до днес. И точно журналистиката спестяваше много от безумията на ГЕРБ.

Трудно може да се опише всичко, което той каза. "Гледам Кацаров - с маска, недумай!... Щото и той видя цял свят да ходи така", рече по адрес на здравния министър. А, всъщност, именно Борисов бе управникът, който като истински дерибей се разхождаше без маска и както си поиска. На пресконференцията лидерът на ГЕРБ се възползва и от посещението на еврокомисаря по здравеопазване Стела Кириакиду у нас преди ден - разкитикува служебната власт, че бави ваксинирането. А истината е, че още от първия ден ваксинацията крета в България - отговорни са Борисов и Ангелов.

Но бившият премиер бе нахален. "Мене ме е срам. Разбирам що комисарката е тук - да им отпере шамар... МолИх се за ваксини, всичките европейски държави извадиха от своите количества да се ваксинираме. И сега сигурно казват: Зак'во се молИхте, откАчихте ли, бе!", избоботи Борисов в типичния си сленг. А адвокатстването на Кантарджиев се състоя в: "И защо го махнАха? Ми той, човекът, съобщаваше новините с едно добро чувство...".

Според Борисов новата власт източила язовири, за да ги снима като антиреклама на ГЕРБ. Журналистически проверки опровергаха тези твърдения. Но нищо - Борисов дори каза, че май "те ни спретнаха и това на "Студена"". Кой е този лют враг, който е източил пернишкия язовир насред царстването на Борисов, разбира се, не стане ясно.

Потокът на мисълта включи и охранителната фирма "Ипон". От 20 години той нямал общо с нея, макар да не е тайна, че има.  Борисов дори защити и ММА-боецът Стъки, който нахлува из министерства и медии тия дни, атакувайки служебното правителство  - не били редни изявите му, ама иначе истината не можела да се чуе.

Демокрацията и правовия ред били много зле във времената след ГЕРБ, даде да се разбере Борисов - да се хване човек за главата при това нахалство!

Огромна част от монолога, както винаги, бе посветен на усърдно самопочистване и самохвалби. За "канибалския скандал" заяви: "Разиграват целия този цирк срещу мен. Искате ли аз да ви питам дали помните да сте се срещали с някой през 2009 г. Чудят се какво да изсмучат". Никой с нищо не бил заплашвал никога. По едно време вметна, че "разни пияници" инспирали скандалите срещу него и съпартийците му. Но кои са те, не уточни. Не се мина и без поредното "удостоверяване", че не е притежавал златни кюлчета.

Доказателството - личната клетва.

"Аз съм се заклел, че нямам златни кюлчета. Те ме издебнаха, заснеха...", гласяха откровенията му. Нямало проблем и с возенето на прочутата джипка. Президентът Радев и премиерът Янев също ползвали джипове на НСО, ама някой не им придирял. Всъщност, Борисов се прави, че не разбира, че обществото бе възмутено не от ползването на автомобила по принцип. А от факта, че той не слизаше от него, ползвайки го за ежеминутна реклама.

Тирадата завърши със заключението, че Борисов е най-награждаваният и уважаван министър-председател в историята на България. Всичките лидери по света много го тачели. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари