Шофьори от Спешна помощ в София прекратиха гладна стачка

0
Сред исканията на синдиката са да получат обещаното увеличение на заплатите от 20% за тази година
Сред исканията на синдиката са да получат обещаното увеличение на заплатите от 20% за тази година Снимка: БТА

Сред исканията на синдиката са да получат обещаното увеличение на заплатите от 20% за тази година

Гладната стачка на двамата шофьори в софийската Спешна помощ е прекратена, съобщиха от синдикат "Защита", предаде БНР.

Това е станало след провела се днес среща между ръководствата на синдикат "Защита", Центъра за спешна медицинска помощ в София, както и гладуващите работещи в центъра - Валери Кузманов и Владимир Николов.

От съобщение до медиите става ясно, че страните са се договорили за възстановяване на социалния диалог и да си сътрудничат и взаимодействат в името на по-добро бъдеще за здравеопазването.

Планирана е среща между организацията на синдикат "Защита" и ръководството на спешната помощ за петък - 12 януари, на която да бъдат дискутирани въпроси, свързани с трудовите отношения.

Сред исканията на синдиката са да получат обещаното увеличение на заплатите от 20% за тази година, промяна на категорията на труда - от трета на първа, и увеличаване на средствата за безплатна храна, както и подобряване на условията на труд за работещите в Спешните центрове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари