Шофьорът, убил двама пешеходци в София, бил заслепен от други коли

0
Димитър Марковски: Каза ми, че срещу него е имало автомобили на дълги светлини
Димитър Марковски: Каза ми, че срещу него е имало автомобили на дълги светлини Снимка: БГНЕС

Димитър Марковски: Каза ми, че срещу него е имало автомобили на дълги светлини

Шофьорът, който блъсна и уби двама пешеходци в София вчера е казал, че е бил заслепен от автомобили, които са се движи срещу него. Така той е обяснил защо не е видял мъжът и жената, които пресичали кръстовището на бул. "Сливница" и ул. "Русе". Това обясни адвокатът му Димитър Марковски пред bTV.

"Каза ми, че не ги е видял, защото срещу него е имало движение. Ще се изяснява на какви светлини са се движили другите коли. Той ми каза, че е имало автомобили на дълги светлини", заяви Марковски.

Той обясни, че 18-годишният му клиент, който има книжка от по-малко от 3 месеца, е в шок и стрес и няма много спомени какво точно се е случило. Разказал е на адвоката си, че не си е гледал километража и не знае с каква скорост се е движил. Вниманието му било насочено към светофара интуитивно, въпреки че той бил на мигаща светлина, тъй като било след полунощ.

Марковски обясни и защо шофьорът е изглеждал неадекватен след удара. Някои очевидци обявиха, че той е залитал и според тях е бил пиян. Пробите му за алкохол и наркотици обаче са отрицателни.

"Не трябва да се спекулира дали е бил неадекватен. Разбира се, че е бил така след такъв инцидент. Неадекватността му възниква от удара, като след него е бил в невъзможност да се движи координирано, защото и той е пострадал при удара", каза още Марковски.

Той уточни, че с шофьора не е пътувал друг човек.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Гражданин
    Сега малка равносметка : Кристиан,убиецът на Милен Цветков - четял за изпити и пил чай. Георги Семерджиев - отвлечен. Оня,дето уби французина - и той с оправдание. Този малкия негодник - заслепен. Да видим какво ще е следващото оправдание.
  • 13
    4
    Аз
    Щом адвокат Марковски е защитник, значи някой се е бръкнал дълбоко. Кажете кои са родителите на момчето-убиец?
  • 10
    3
    daskal
    А проба за наличие на главен мозък взеха ли му? Ако бе карал с максимум 50 км.ч, колкото е разрешено, нямаше да убие хората. Най-лошото е, че ще влезе (ако изобщо влезе!) в затвора за 4-5 години и след това ще е още по-голям изрод на пътя!
  • 7
    2
    Димитрова
    Какво прави 18- годишният келеш посред нощ и кой му е дал книжка? Пълна безотговорност. Такъв не заслужава нито кола, нито адвокат. А виновни са и родителите, които купуват коли на незрелите младежи.Не трябва да се разрешава шофиране без придружител на млади и неопитни шофьори.Държават да вземе крути мерки срещу нарушителите , да си влезе в ролята и да събират "несъбираемите" глоби, които трябва да бъдат още по-високи.А за такъв безотговорен младеж -лишаване от водителски права и затвор.
  • 11
    1
    плюс-минус
    Да бе, да!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари