Шофьор, убил бебе в Русе, обжалва присъдата си във ВТАС

2
43-годишният Данаил е бил мъртво пиян и без книжка
43-годишният Данаил е бил мъртво пиян и без книжка Снимка: Кадър от Русе Медиа

Шофьор, убил бебе при катастрофа в Русе, обжалва присъдата си във ВТАС.

43-годишния Данаил, по прякора Кърлежа, е бил пиян и без книжка, когато се блъска челно в колона на мост над пътя в Русе през 2019 г. Дете на годинка и половина, което е било в колата, загива на място.

Със своя присъда от 06.07.2020 по НОХД 129/2020 г., Окръжен съд – Русе е признал подсъдимия Д. Т. Т. от с. Чоба, обл. Пловдив за виновен в това, че на 19.12.2019 г. в гр. Русе, при управление на МПС – лек автомобил „БМВ 316“ нарушил правилата за движение по пътищата – чл. 5 ал. 3 т. 1 от ЗДвП („На водача на ППС е забранено да управлява под въздействието на алкохол“); чл. 20 ал. 1 от ЗДвП („Водачите са длъжни да контролират непрекъснато ППС, които управляват“) и чл. 20 ал. 2 от ЗДвП („Водачите на ППС са длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните условия, релефа на местността, състоянието на пътя и на превозното средство, с превозвания товар, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия на видимост, за да бъдат в състояние да спрат когато възникне опасност за движението“), като по непредпазливост причинил смъртта на Д. С. Б. (р. 2018г.) от гр. Русе и средна телесна повреда на Т. М. Н. (р. 2002г.), като деянието е извършено в пияно състояние, с концентрация на алкохол в кръвта 2,44 промила, деецът е управлявал без да има необходимата правоспособност и случаят е особено тежък.

На основание чл. 343, ал. 4, вр. чл. 343 ал. 3, пр. 1, пр. 3 и пр. 5 б „б“, пр. 2, вр. ал. 1 б „в“, вр. чл. 342 ал. 1 пр. 3 от НК, чл. 54 и чл. 58 ал .1 от НК (съкратено съдебно следствие), ОС-Русе осъдил подсъдимия на 8 години лишаване от свобода, което наказание да изтърпи при общ режим.

Делото в Апелативен съд – Велико Търново е образувано на основание въззивна жалба от защитника на подсъдимия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари