Шофьор се опита да подкупи ченгета с 10 лева

0
Ето да се почерпите и да не ми пишете глоби
Ето да се почерпите и да не ми пишете глоби

Врачанин, опитал се да подкупи две ченгета с 10 лева, бе осъден условно на 4 месеца затвор и глоба от 200 лева, научихме от BulNews.bg.

Делото срещу стиснатия Р.Й.Б. се гледа преди дни във врачанския окръжен съд, където скъперникът бе признат за виновен.

Р.Б. е родом от Враца, но живее в Монтана. От документите по делото става ясно, че той е с основно образование, с чисто криминално минало и е безработен. Глупавата постъпка извършил следобеда на 17 март тази година на ул. „Георги Апостолов“ във Враца. Той бил спрян с колата си „Опел Вектра“ за рутинна полицейска проверка. Униформените му поискали да представи всички документи, които има, но той им дал само лична карта и заявил, че не носи шофьорската си книжка, тъй като я бил забравил. Тогава униформените му наредили да остане на място и да изчака колегите им от КАТ-Враца, които да му съставят акт.

Докато полицаите викали белите фуражки, шофьорът се приближил до патрулния автомобил и им предложил да „почерпи". Ченгетата веднага му казали, че това е престъпление, но междувременно през отворения прозорец на предна дясна врата, Р.Б. пуснал банкнота от десет лева с думите „ето да се почерпите и да не ми пишете глоби“. Банкнотата паднала на пода между предната дясна седалка и вратата.

Униформените излезли от патрулката и я заключили, за да се запази местопрестъплението. След това незабавно щракнали белезниците на мъжа и съобщили на колегите си за станалото. Така стиснатият шофьор получил условната присъда, която може да обжалва пред САС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари