Шофьор навъртя глоба от 9 000 лева заради неправилно паркиране

0
От такива фирми като „Паркинги и гаражи“, нашата държава отива на гибел
От такива фирми като „Паркинги и гаражи“, нашата държава отива на гибел

Глоба от почти 9 хиляди лева е навъртял великотърновецът Георги Братованов, заради неправилно паркиране от края на май т.г. до момента.

Санкцията е издадена от общинското дружество „Паркинги и гаражи“ в старата столица. Братованов отказва да плати глобата, защото настоява, че е несправедливо санкциониран и сигнализира институциите, за да докаже правотата си, пише Times.bg.

В злополучния ден възрастният великотърновец паркирал за кратко пред дома си. Твърди, че е престоял не повече от 15 минути. През това време обаче общинският паяк  вдигнал колата му. „Когато излязох пред блока, колата вече я нямаше вече там, нямаше стикер на бордюра, както обикновено и аз се развиках: кой открадна колата ми, а един от работниците, които санираха блока, ми съобщи, че току-що я отнесъл автопаяка!“

Георги разказва, че знакът, който забранява паркирането на това място, бил закрит от камион на съседен строеж.  Днес глобата е станала почти 9 000 лева - сума, която в пъти надвишава стойността на автомобила му. „От такива фирми като „Паркинги и гаражи“, нашата държава отива на гибел. Надявам се да се разследва случая", не скрива гнева си търновецът.

Управителят на „Паркинги и гаражи“ във Велико Търново Иван Ламбов обясни, че е добре запознат със случая. Твърди, че служителите му са действали според закона. Ламбов показа и снимки, направени по време на вдигането, на които ясно се вижда, че знакът, който забранява паркирането, не е закрит. По думите му, това е причината санкцията да не се отменя, а наложената глоба да продължава да расте. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари