Шофирайте внимателно по празниците

2
От „Пътна полиция“ към СДВР призоваха шофьорите да спазват скоростните ограничения и дистанцията
От „Пътна полиция“ към СДВР призоваха шофьорите да спазват скоростните ограничения и дистанцията

От „Пътна полиция“ към СДВР призоваха шофьорите да спазват скоростните ограничения и дистанцията

В първия почивен ден от празниците за Великден се очаква трафикът в цялата страна да бъде интензивен. Хиляди поемат към родни места и курорти у нас и в чужбина.

„На изходните пътни артерии в София ще има полицейско присъствие. Ще се следи за превишена скорост. Всички технически средства ще бъдат мобилизирани“, обясни Иван Петков от „Пътна полиция“ към СДВР, цитиран от bTV.

Единствено във Владая се образува задръстване, но то беше причинено заради пътно произшествие между няколко автомобила, уточни той.

„Около 20 километър на АМ „Тракия“ има ремонтни дейности. В района на Нови хан тежкотоварните автомобили ще бъдат отбивани, за да се улесни придвижването на леки автомобили“, добави той. Организацията ще продължи до края на празниците.

„Призивът ми е да се спазват скоростните ограничения, дистанцията и шофьорите не говорят по мобилните телефони“, посочи Петков.

Ограниченията по пътищата

Движението в участъка от км 33+755 до км 34+350 в посока Варна се осъществява с повишено внимание поради ремонт на виадукти при км 33+910 - дясно платно и км 34+220 - дясно платно по посока Варна до 10.05.2023 г. Ограничена е аварийната лента, като движението се извършва регулярно по активна и изпреварваща лента. Скоростта се ограничава до 70 км/ч.

Движението в участъка Перник – Студена от км 23+270 до км 24+180 в посока ГКПП „Кулата“ се осъществява с повишено внимание и ограничение на скоростта от 50 км/ч поради предстоящи ремонтни дейности.

Движение с повишено внимание по път Благоевград – Кресна в района на „Кривия тунел“ при км 389+000 поради частично неработещо осветление в тунела. Водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Срок до отстраняване на повредата;

Движение с повишено внимание в участъка София – Кулата в тунел „Железница“ поради частично неработещо осветление в тунела.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари