Шести фестивал на китайската култура в Русе

0
Подготвени са музикални и танцови изпълнения, демонстрация на китайски бойни изкуства и шоу на китайски национални костюми
Подготвени са музикални и танцови изпълнения, демонстрация на китайски бойни изкуства и шоу на китайски национални костюми

Подготвени са музикални и танцови изпълнения, демонстрация на китайски бойни изкуства и шоу на китайски национални костюми

На 26 ноември, събота, ще се проведе Шестият фестивал на китайската култура, организиран от Зала „Конфуций“ при Русенския университет.

Фестивалът на китайската култура е традиционно събитие за Русенския университет, в което на гостоприемната сцена на Канев център получават изява талантливи изпълнители, представящи китайската култура в нейното богатство и многообразие.

Фестивалът ще започне в 16:30 часа с Китайски културен ден на лакомата змия, където във фоайето на Канев център посетителите ще се срещнат с различни предизвикателства: изписване на имена на китайски език, запознаване с китайския зодиак, временни татуировки с къна на китайски език, рисуване на китайски мотиви, Дзиенджъ (декоративно изрязване на хартия), оцветяване на маски от китайската опера, дегустация на китайска храна и други. При участие в поне 5 от предварителните събития, участниците ще получат специален подарък.

Програмата на фестивала ще бъде открита в 17:30 в голямата зала на Канев център от официалните гости на събитието, след което посетителите ще бъдат очаровани от музикални и танцови изпълнения, демонстрация на китайски бойни изкуства и шоу на китайски национални костюми.

Зала „Конфуций“ при Русенския университет под егидата на Институт „Конфуций“ – София е открита през ноември 2016 година. Тя е един от най-успешните центрове в България за популяризиране на китайския език и култура. В нея работят професионални китайски преподаватели и доброволци, които с много идеи, вдъхновение и ентусиазъм печелят все повече приятели и почитатели на китайската страна и култура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    2
    l;'hdfsl;'gsd523768
    CHINA is BEST SUPERPOWER
  • 7
    1
    Ново 5
    Скоро ще има фестивал на културата в Таджикистан инУзбекистан, където селскостопанския РУ завоюва нови територии с изявите на азиатския капацитет и доктор хонорис кауза Рис Тю Бил Юф.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари