Шест са жертвите на атаката срещу събрание на лидери на "Хамас"

1
Сред загиналите е и заместник-ръководителят на групировката
Сред загиналите е и заместник-ръководителят на групировката Видео: NOVA

Сред загиналите е и заместник-ръководителят на групировката

Израел е нанесъл прецизен удар по събрание на лидери на "Хамас" с ракетна атака във вторник, предава NOVA. Освен втория човек в терористичната организация Салех Арури, при атаката в Бейрут е убит още един високопоставен командир.

Ливан ревизира броя на загиналите. Те са общо шестима души. ООН нарече удара в Бейрут "много притеснителен". Според говорител на генералния секретар, такива действия могат да въвлекат и други участници в конфликта.

От ливанската шиитска групировка "Хизбула" обявиха, че това "няма да остане без отговор и без наказание". Според експерти, освен начело на политическото бюро на "Хамас", Салех Арури е бил пряко замесен и във военната дейност на организацията.

Преди да се установи в Ливан той е имал престой в Турция и Сирия. Смятан е за един от най-приближените до Иран хора от "Хамас". Израел отказа да коментира удара в Бейрут.

"Ще ви кажа ясно, както и в изявлението - няма да отговарям на въпроси дали очакваме отмъщение или други по темата. Съсредоточени сме върху битката срещу Хамас. Ще известяваме обществото своевременно за всичко необходимо", заяви Даниел Хагари, говорител на израелската армия

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари