Шест медала за България от Световната купа по художествена гимнастика

0

Грациите ни приключиха с 6 медала последната Световна купа в Милано

Два сребърни и четири бронзови медала спечелиха българските състезателки на Световната купа по художествена гимнастика в Милано (Италия), която е последен старт преди Световното първенство във Валенсия след месец.

Боряна Калейн стана втора на топка, Стилияна Николова трета на същия уред, а ансамбълът взе бронз на финала на композицията с пет обръча. Вчера Николова завоюва и бронз в многобоя. В последните два финала Боряна Калейн спечели сребро на лента, а Николова бронз на бухалки.

На финала на топка при жените Боряна Калейн игра много силно и с оценка от 34.650 точки взе среброто.

Другата българка Стилияна Николова също представи добре своето съчетание добре и с 34.050 точки се окичи с бронза. Първоначално съдиите ѝ дадоха 33.650, но от българския щаб подадоха контестация, която беше уважена и оценката повишена на 34.050 точки.

Златният медал на топка спечели представителката на Германия Дария Варфоломеев с 35.850 точки.

На финала на обръч и двете българки допуснаха груби грешки. С резултат от 32.250 точки Стилияна Николова завърши на шеста позиция, а Боряна Калейн беше оценена с 32.050 точки и се класира седма.

Шампионка стана София Рафаели (Италия) с 35.900 точки, пред Виктория Оноприенко (Украйна) с 35.250 и Дария Варфоломеев (Германия) с 35.100 точки.

При ансамблите на пет обръча Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова взеха бронзов медал.

Възпитаничките на Весела Димитрова, Михаела Маевска и Ясена Стойнева получиха оценка 35.550 и се наредиха трети.

Златото спечели отборът на Израел с 37.550 точки, а втори са домакините от Италия с 37.000.

На бухалки Стилияна Николова се окичи с бронзовото отличие, след като получи оценка от 33.300 точки.

Златен медал взе Дария Варфоломеев (Германия) с 34.000 точки, а втора е София Рафаели (Италия) с 33.500.

На финала на лента с резултат от 31.700 точки Боряна Калейн спечели втори сребърен медал, след като по-рано днес стана втора и на топка. Стилияна Николова допусна грешки и с резултат от 29.350 точки завърши на седма позиция.

Златото завоюва Виктория Оноприенко (Украйна) с 32.500, а на трета позиция се класира Варфоломеев с 30.500 точки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари