Схема на строители: Къщата ще бъде запалена и ти ще изгориш

0
Схема на строители завлича хора с десетки хиляди левове
Схема на строители завлича хора с десетки хиляди левове

Схема на строители завлича хора с десетки хиляди левове

Измами с обещания за ремонти на покриви. Строители завличат хора с десетки хиляди левове. В град Игнатиево има и хора, които живеят от рекет на невинни. Действат по следния начин – пускат се обяви за ремонти на покриви, когато ги потърсят бригада отива и разваля умишлено целия покрив. Тогава започва същинския тормоз. Стига се и до сплашване, ако хората се възпротивят. "По следите" по NOVA разказва за историите на хора, които са били заплашвани и измамени с 42 000 хил. евро.

Георги Жеков, Димитър Димитров и Димитър Георгиев са от град Игнатиево, област Варна. Според полицията Жеков и Димитров изкарват хиляди левове от изнудване, прикрито от ремонти на покриви. Стандарта им на живот личи от палатите, в които живеят и луксозните коли, които карат. Параван за незаконните схеми са строителни фирми., регистрирани на тяхно име, уточняват от МВР.

Къщата ще бъде запалена и ти ще изгориш. Ще кажем, че сме се мъчили да те теглим, обаче ти си саката и не можеш и си стара", това заявя бригадата пред Татяна Янчева, потърпевшата. "Ако не вземат допълнително пари”, разказва тя.

Сигнал е подаден в прокуратурата и в момента се водят дела. „Има образувано досъдебно производство, по което са проведени редица оперативни издирвателно-процесуални действия”, заяви Живко Костадинов, началник на отдел „Криминална полиция” – Варна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Стар човек
    На зла круша зъл прът...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари