Шегите на Силвио Берлускони

0
Бившият италиански премиер без откровен и с чувство за хумор
Бившият италиански премиер без откровен и с чувство за хумор Снимка: Facebook

Бившият италиански премиер без откровен и с чувство за хумор

Силвио Берлускони, четирикратен министър-председател на Италия, милиардер и медиен магнат, почина днес на 86-годишна възраст. Той бе откровен и с чувство за хумор, което често го поставяше в неловки ситуации, пише Ройтерс.

Ето някои от неговите най-запомнящи се цитати и шеги:

декември 2022 г.: Берлускони се обръща към играчи от футболния му отбор "Монца" и казва, че "ще вкара автобус с к*рви в съблекалнята", ако успеят да победят един от най-силните съперници от Серия А на италианското футболно първенство.

октомври 2022 г.: Въпреки гнева на Запада заради руската инвазия в Украйна Берлускони бе решително до стария си приятел Владимир Путин: "За рождения ми ден Путин ми изпрати 20 бутилки водка и много мило писмо. Отговорих му с бутилки ламбруско и също толкова мило писмо".

ноември 2010 г.: "Както винаги, аз работя неуморно и ако някога погледът ми попадне върху лицето на красиво момиче, е по-добре човек да харесва красиви момичета, отколкото да е гей".

октомври 2010 г.: Берлускони е осъден от официалния вестник на Ватикана, след като казал шега за евреин, който взима пари от друг евреин, тъй като позволил да се крие в мазето му от нацистите, без да казва, че Втората световна война е приключила.

април 2009 г.: По време на посещение при оцелели след земетресение в централния регион Абруцо, които били настанени в палатки, Берлускони казва: "Трябва да погледнат на това като на къмпинг през уикенда".

ноември 2008 г.: Берлускони поздравява Барак Обама, като го нарича "готин, млад и също така с тен", след като Обама става първият тъмнокож президент на САЩ.

февруари 2006 г.: "Аз съм Исус Христос на политиката", е цитиран да казва Берлускони, който прави изявление пред привържениците си. "Аз съм търпелива жертва, разбирам се с всички, жертвам се за всеки".

юни 2005 г.: Берлускони твърди, че е използвал чара си, за да убеди президентката на Финландия Таря Халонен да се откаже от претенциите на страната си да бъде домакин на новия Европейски орган за безопасност на храните. "Трябваше да използвам всичките си плейбойски тактики, дори и да не са били използвани от известно време", казва той. Финландският посланик изпраща протестна нота.

септември 2004 г.: "Мусолини никога не е убивал никого. Мусолини е пратил хората на почивка във (вътрешно) изгнание", кавва Берлускони пред британското списание "Спектейтър" и отговаря с "да" на въпрос дали диктаторът от Втората световна война е бил "благ".

юли 2003 г.: "Г-н Шулц, в Италия има човек, който снима филм за нацистките концентрационни лагери. Бих искал да ви предложа за ролята на Капо. Ще бъдете идеален", казва Берлускони на германския депутат Мартин Шулц. Капо е бил затворник в концентрационен лагер, който е получавал привилегии за ръководене на работни групи от затворници.

юни 2003 г.: "Всички граждани са равни (в очите на закона), но може би единият е малко по-равен от другите, щом 50% от италианците му дават отговорността да управлява страната", казва Берлускони за себе си по време на изявление по дело за корупция в Милано.

февруари 2002 г.: По време на групова снимка на неофициална среща на върха на ЕС в Испания Берлускони поставя показалец и кутре зад главата на тогавашния външен министър на Испания Жосеп Пике - традиционния знак за рогоносец.

октомври 2001 г.: Берлускони предизвиква възмущение в мюсюлманския свят, когато казва, че Западът "трябва да осъзнае превъзходството на нашата цивилизация". Той казва, че докато Западът има ценностна система, "която е дала на хората широко разпространен просперитет в онези страни, които са я приели, и гарантира зачитане на човешките права и религията, това със сигурност не съществува в ислямските страни".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари