Шефът на пътните строители: Пътищата са в лошо състояние защото след зима се появяват участъци за ремонт

0
Той допълни, че тази година ремонти не са възлагани, а тези, които са започнати, са спрени след отказа на държавата да си изпълнява ангажиментите по тях и да плаща
Той допълни, че тази година ремонти не са възлагани, а тези, които са започнати, са спрени след отказа на държавата да си изпълнява ангажиментите по тях и да плаща Видео: NOVA NEWS

Сагата с парите на пътностроителните фирми продължава вече близо година - от първия момент, когато имаше служебно правителство

Обещанието миналата седмица бе, че част от парите ще бъдат изплатени, почти половината. А другата част ще се изплати след проверка на антикорупционната комисия.

Депутатите обаче не се разбраха как да бъдат изплатени средствата.

"Пътищата са в лошо състояние, защото повече от година няма реално залагане за извършване на ремонти, а всяка година след зима се появяват участъци, които имат нужда от ремонт", това каза за „Твоят ден“ по NOVA NEWS председател на УС на Браншова камара „Пътища“ Стефан Чайков. 

Той допълни, че тази година ремонти не са възлагани, а тези, които са започнати, са спрени след отказа на държавата да си изпълнява ангажиментите по тях и да плаща.

Чайков заяви още, че не вижда разлика между строителни и поддържащи ремонти.

"Вероятно премиерът Кирил Петков е имал предвид, че под формата на текущо поддържане са извършвани основни ремонти на пътищата, но това е едно твърдение, което се поддържа още от времето на служебните правителства, но то не е доказано", отбеляза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Железар
    Всеки умен човек знае , че най-хубавете пътища в Европа са в Германия. Защо ? Има много наивни хора и не се досещат , че това е така , защото там няма зима !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари