Превозвачи: Един камион като стъпи от нашите на немски пътища разходът му пада с 10 на сто

4
Няма такава държава в света, която да има тол такси за 3-ти клас пътища, заяви Елка Недкова
Няма такава държава в света, която да има тол такси за 3-ти клас пътища, заяви Елка Недкова Видео: Euronews Bulgaria

Няма такава държава в света, която да има тол такси за 3-ти клас пътища, заяви Елка Недкова

"Нашият протест в петък беше насочен към това, което се говореше в парламентарната комисия по регионални политики на 15 януари - във финалния вариант за повишението на цените на тол системата през тази година да бъдат включени и 3-и клас пътища. Няма такава държава в света, която да има тол такси за 3-ти клас пътища."

Това каза пред Euronews Bulgaria Елка Недкова - член на УС на Сдружение "Аз имам камион".

"Ние нямаме против да плащаме, но в момента плащаме, за да си трошим камионите. Един камион като стъпи на немски пътища от нашите му пада разходът с 10 на сто. Тук не можем да паднем под 40 на сто, заради бавно каране и лоши пътища. Настояваме за мини Шенген. Зам-министър Недялков беше на КПП Русе, за да разговарят по тази тема, говорили са уж и с колегите им от Гърция, при положение, че не ни приемат в Шенген, най-изгодното е да има някакъв резултат от тези среща, и по две трасета на КПП да може да минават български, гръцки и румънски камиони", допълни още Елка Недкова.

"Ние не сме търсили подкрепата на големите транспортни фирми. Причината е проста - големите нямат тези проблеми, които имаме ние. Те се договарят директно с министрите и всички закони, които оттук нататък се подготвят са единствено в техен интерес. Големите транспортни фирми плащат застраховки 2800 лв. на товарен автомобил. Само, че малкият превозвач плаща 4400 лв. ми се оплакаха колеги на протеста сега в петък. И аз искам да попитам защо се получава това разминаване", запита Милен Баев - член на УС на Сдружение "Аз имам камион".

"Заснемат се всички дебати в регионалната комисия в НС. Повишаването на тол таксите не е малък проблем. Никой не ни е търсил след протеста. Имаме уговорка за среща още от преди това с зам.-министъра на транспорта за среща в по-широк обхват. Не е ясно кога ще е тази среща. Ще се разберем следващата седмица.

Цените на застраховките и горивата са нагоре. Работата, която работим до голяма степен се иззе от украински превозвачи, които свалиха цените на превоза. С опашките по границите оборотът на фирмите пада с по 50% също така. Камионите висят по границите, на шофьорите се плащат осигуровки и заплати и не печелим нищо.

Протестите ще продължат, ако стигнем до извода, че разговорите, които водим в министерството по нашите искания просто се свеждат до отбиване на номера. Твърдо решени сме да стигнем докрай", каза още Баев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари