Превозвачи са в готовност да обявят гражданско неподчинение

3
Транспортните фирми са недоволни и от състоянието на пътната инфраструктура
Транспортните фирми са недоволни и от състоянието на пътната инфраструктура Снимка: БГНЕС

Транспортните фирми са недоволни и от състоянието на пътната инфраструктура

Национално сдружение на превозвачи "Аз имам камион" организира днес протест в различни точки на България.

Очаква се още в 9:00 часа тази сутрин автошествия да тръгнат в посока граничните пунктове "Дуранкулак" и "Йовково", както и край Долни Дъбник, детелината за град Русе, а също и в София - при разклона за село Равно поле, предава БГНЕС.

Превозвачите недоволстват заради липсата на добра комуникация с централната власт и увеличаващи се ТОЛ-такси, както и заради лошата пътна инфраструктура и неравнопоставеност между големите фирми и малките и средни фирми в бранша. Повод за протеста е предложението ТОЛ-таксите да бъдат отново увеличени.

БНР цитира Милен Баев от Сдружението "Аз имам камион", според който от началото на годината 46 фирми на превозвачи в областите Варна и Добрич са преустановили дейност. "Някои от тях са си върнали вече лиценза, някои от тях вече си разпродават дори автопарка", коментира Баев.

Транспортните фирми са недоволни и от състоянието на пътната инфраструктура. "Това, което Агенция "Пътна инфраструктура" предлага като инфраструктура, меко казано не отговаря на европейските стандарти", категоричен е Баев.

Организаторите са категорични, че до затваряне на пътища няма да се стигне, но са готови и на гражданско неподчинение, ако исканията им не бъдат удовлетворени. "Тези хора трябва да ни чуят и да разберат, че този бранш боледува и то боледува от много време насам", заяви още Милен Баев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Халваджан
    На тия който се наричат превозвачи дабъците трябва да им се увеличат тройно ,защото техният принос за състоянието на пътищата е само в отрицателна посока .Те са единствените рушители на пътищата и с нищо не допринасят за подобряването им .Нагли тимирути .
  • 10
    1
    UA
    С тях съм не може украинците да ни разбиват пътищата и да не плащат,а е пълно с техни тирове
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари